Antonescu: USL sub 50% înseamnă eșecul proiectului politic și îmi dau demisia din fruntea PNL

Publicat: 22 11. 2012, 23:09
Actualizat: 01 08. 2014, 21:54
Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că în situația în care USL va obține la parlamentare un scor sub 50%, acest lucru va însemna "eșecul proiectului politic" format de PSD și PNL, iar din partea sa va determina demisia din fruntea partidului.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că în situația în care USL va obține la parlamentare un scor sub 50%, acest lucru va însemna „eșecul proiectului politic” format de PSD și PNL, iar din partea sa va determina demisia din fruntea partidului.

Întrebat, la Realitatea TV, ce ar însemna din punct de vedere politic pentru el un scor de sub 50% pentru USL, Antonescu a răspuns: „Ar însemna categoric un eșec, l-am văzut și pe domnul Ponta declarând că nu dorește să fie premier – deși presupunând că am avea 49, 45, 42, e clar că am fi tot prima forță politică și cred că ar fi de datoria noastră să căutăm o combinație de guvernare. Ar fi și pentru mine un eșec”.

El a precizat că un astfel de eșec ar însemna inclusiv o demisie a sa din fruntea partidului.

„Eu cred că asta trebuie să se întâmple și asta se va întâmpla, cel puțin în ce mă privește (…) În momentul în care am mizat foarte mult, am pledat pentru această opțiune, am construit această opțiune, psihologic și politic totul s-a construit pe o majoritate absolută. Dacă obținem mai puțin de 50%, asta înseamnă că și PSD și noi obținem mai puțin sau în orice caz mai puțin decât am fi mers separați, nemaiavând nici atuu de a impune practic un premier. Și atunci, sigur că înseamnă eșecul proiectului”, a explicat liderul PNL.