ANUNȚ privind ajutorul de încălzire pentru PENSIONARI. Rămâne valabil ULTIMUL TALON de pensie înainte de recalculare

Publicat: 02 09. 2024, 09:36
Actualizat: 02 09. 2024, 11:33

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un anunț pentru pensionari, înaintea ședinței de guvern, de luni. În ceea ce privește ajutorul de încălzire, acordat de guvern, acesta se va acorda pe baza ultimului talon de pensie, emis înaintea recalculării. 

Potrivit Ordonanței adoptate astăzi de Guvern, cuantumul majorat al pensiilor rezultat în urma procesului de recalculare potrivit Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, nu se ia în calcul la stabilirea drepturilor la ajutorul pentru încălzirea locuinţei şi la suplimentul pentru energie.

Pentru a obține aceste drepturi, pensionarii vor prezenta ultimul talon de pensie emis înainte de recalcularea acestora.

Mai exact, sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor, conform premierului.

Venim cu o decizie importantă și în privința ajutorului pentru încălzire: sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor. Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare, anunță Marcel Ciolacu.

Ciolacu transmite că, astfel, un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul pentru încălzire, în perioada următoare.

Măsura se va aplica în perioada 1 septembrie 2024 – 15 octombrie 2025.

CITEȘTE ȘI: