Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că va cere ministerului Finanțelor condus de Marcel Boloș o simulare referitoare la posibilitatea creșeterii plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 lei la 3.000 de lei, astfel încât niciun român să nu piardă bani după recalcularea pensiilor din septembrie.
După ședința Biroului Politic Național (BPN) al PSD, premierul și candidatul social-democraților la funcția de președinte al României a ținut să asigure din nou românii că „nicio pensie nu scade” în urma procesului de recalculare.
Nici o pensie nu scade. Haideţi să vedem exact unde sunt imperfecţiunile legii (…) Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, se lucrează la ea şi pe urmă vedem ce trebuie să modificăm. Dar, suntem într-o zonă din punctul meu de vedere, relaxată pentru că nimeni nu a pierdut, a afirmat Marcel Ciolacu.
Întrebat despre posibilitatea creșesterii plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei cât este în prezent, la 3.000 de lei, premierul a precizat că a cerut în acest sens o simulare de la Ministerul Finanțelor.
O să discutăm acest lucru. I-am cerut ministrului Finanţelor să-mi facă o simulare, ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câştige. (…) O să vină ministrul Finanţelor cu o simulare pe aceste praguri. (…) Cu întreaga analiză o să vină ministrul Finanţelor astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban, nici prin impozitare, nici prin renunţarea la voucher”, a declarat preşedintele PSD.
În începutul ședinței de guvern de săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a cerut ministrului Muncii și șefului Casei Naționale de Pensii, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor. „Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie și orice greșeală se poate repara”, a transmis atunci primul-ministru. (detalii AICI)
În luna mai, Marcel Ciolacu a afirmat, legat de mărirea plafonului de impozitare a pensiilor, că doreşte crearea unui mecanism similar cu cel aplicat în cazul salariului minim, care să se bazeze pe datele de la INS.
CITIȚI ȘI: