Anunțul lui MIRCEA DIACONU: MĂ RETRAG DIN POLITICĂ

Anunțul lui MIRCEA DIACONU: MĂ RETRAG DIN POLITICĂ
Publicat: 06/11/2012, 21:17
Actualizat: 01/02/2019, 14:23

UPDATE Mircea Diaconu: Mă retrag din politică și încep un nou film: „Cu buletinul la Paris”

Actorul Mircea Diaconu, senator PNL, a declarat, marți, că se retrage din viața politică, că revine la statutul lui de cetățean simplu, precum și la mașina lui de suflet, un ARO 10, precizând că în cinci zile începe un film – „Cu buletinul la Paris” – în care va avea rolul principal.

–––––––––––––

Mircea Diaconu s-a prezentat marți dimineață la sediul Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiției, fiind cercetat pentru conflict de interese, unde a declarat că mai este senator timp de trei zile și că în continuare a decis să nu mai candideze retrăgându-se astfel din viața politică.

„S-ar putea odată să nu mai ies. Mai sunt trei zile senator, iar în rest am decis să nu mai candidez și m-am retras din viața asta politică imediată. Asta pentru că mi-am ales singur demnitatea cea mai importantă, aia de cetățean”, a susținut Diaconu.

Întrebat dacă are să-și reproșeze ceva, Diaconu a declarat că datoria sa de „simplu cetățean” este să se supună autorităților. „Dacă, de exemplu, un polițist pe stradă mă oprește și-mi cere buletinul, îi dau buletinul”, a arătat Diaconu.

Întrebat ce va face în continuare acesta a arătat că va trece de la Loganul Senatului, „care e cam vechi, cam prăpădit”, la mașina sa ARO 10, care „e mult mai bună și mult mai tânără”.

Mircea Diaconu a mai spus că în aproximativ cinci zile va începe lucrările la un film în care ar avea rolul principal pe care l-a catalogat ca fiind „un film de excepție”.

„Peste cinci zile încep un film excepțional, care este mai bun decât un mandat întreg. Am un rol excepțional, se numește «Cu buletinul la Paris». Joc personajul principal, un amărât din zilele noastre, iar scenariul este foarte bun”, a adăugat Mircea Diaconu (care a jucat în rolul principal în filmul «Buletin de București», realizat în 1983-n.r.).

Actorul Mircea Diaconu, fostul ministru liberal al Culturii, s-a prezentat, marți, la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), pentru a fi audiat în legătură cu acuzațiile ce i se aduc de procurori ca urmare a încheierii unor contracte în calitate de director de teatru cu soția sa.


Actorul Mircea Diaconu, fostul ministru liber al Culturii, s-a prezentat, marți, la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), pentru a fi audiat în legătură cu acuzațiile ce i se aduc de procurori ca urmare a încheierii unor contracte în calitate de director de teatru cu soția sa.

Reclamat procurorilor de către Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că actorul s-ar afla în conflict de interese, anchetatorii Parchetului instanței supreme au extins cercetările în cazul actualului ministru al Culturii, Mircea Diaconu (senator la momentul declanșării anchetei-n.r.), și au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, și-a ajutat soția (actrița și regizoarea Diana Lupescu-n.r.) să primească anumite contracte.

În 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan și funcția de director al Teatrului Nottara din București. ANI a reclamat totodată și un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziția de director al teatrului, a promovat-o pe soția sa în funcția de regizor artistic al instituției, realizând, potrivit procurorilor, „în mod direct un folos material pentru soția sa”.

Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie 2012, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

Procurorii spun că, după o primă audiere a lui Diaconu, au obținut „mai multe elemente de fapt care servesc la constatarea existenței infracțiunii pentru care s-a început urmărirea penală, dar și a existenței altor infracțiuni de conflict de interese”.

„Astfel, în calitatea sa de director al unui teatru din București, a facilitat încheierea unor contracte (de drepturi intelectuale, de drepturi de autor – scenografie, de drepturi conexe) între instituția pe care o conducea și regizorul Diana Maria Diaconu (actrița și regizoarea Diana Lupescu, n.r.), soția sa”, afirmă procurorii.

În 18 iunie, Diaconu a luat la cunoștință de extinderea cercetărilor în cazul său, iar a doua zi și-a dat demisia din funcția de ministru al Cuturii.

Demisia sa a survenit hotărârii irevocabile a instanței supreme, potrivit căreia Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil, întrucât a fost simultan senator și director al Teatrului Nottara.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Raluca Podea, amanta lui Ilie Năstase?! Brigitte Pastramă nu a mai putut răbda: „Am simțit...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Israelul l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
O tânără care îşi înşela soţul l-a minţit că a fost violată. A inventat că...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Pensie crescută pentru românii care au lucrat în condiții speciale. Când intră în vigoare legea
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Cutremur în tenis! Simona Halep a anunțat chiar azi, 2 octombrie
Eclipsa solară aduce mari transformări. Persoanele care își schimbă cariera
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Telescopul Webb a descoperit dioxid de carbon și apă oxigenată pe unul dintre sateliții lui...