Anunțul Președinției, după ce Iohannis s-a întâlnit cu Poroșenko

Publicat: 13 02. 2016, 20:05

„În cadrul discuțiilor, cei doi înalți demnitari au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Președintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an. Convorbirile au evidențiat progresele deja înregistrate pe anumite dosare bilaterale și dorința ambelor părți de a avansa în implementarea proiectelor comune aflate în derulare”, potrivit comunicatului de presă.

De asemenea, Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei.

Președintele Klaus Iohannis, în cadrul panelului cu tema „Între reasigurare și reangajare? Viitorul NATO”, a spus că zona Mării Negre se dovedește a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât și pentru întreaga securitate euroatlantică, în actualul context geopolitic.

Președintele se află în perioada 10 – 14 februarie într-o deplasare la Conferința de securitate de la Munchen, în programul său fiind prevăzute și întâlniri bilaterale cu mai mulți oficiali europeni.

„Aflată la cea de-a 52-a ediție, această manifestare este considerată cel mai relevant forum internațional pe tema politicii de securitate, care reunește anual înalți oficiali și analiști politici”, potrivit Administrației Prezidențiale.