Aplicație pentru tinerii care vor să scape dependența de DROGURI, dezvoltată de Ministerul Familiei: „Pericolul este imposibil de ignorat”
Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, lucrează la o aplicație mobilă care să le ofere tinerilor toate informațiile despre riscurile substanțelor interzise și consiliere dacă vor să scape de această adicție.
„În acest sens, am avut o întâlnire foarte bună, constructivă, cu directorul Agenției Naționale Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisarul Ramona Dabija, doamna Mona Necula, șef serviciu reducerea cererii de droguri din cadrul ANA, Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog și CIADO România, Bogdan Furtună, vicepreședintele Federației Neguvernamentale Antidrog și CIADO România”, afirmă ministrul Familiei, Gabriela Firea.
Conform ministrului, „nu ne putem preface că această situație nu există”.
1 din 10 adolescenți a încercat măcar o dată substanțe interzise
„Drogul înseamnă vieți distruse! Drogul înseamnă moarte!
Consumul de droguri în rândul tinerilor este una dintre cele mai sumbre realități ale societății românești. 1 din 10 adolescenți a încercat măcar o dată substanțe interzise. Cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: aproape 1,2 milioane de consumatori ocazionali”, transmite, pe Facebook, Gabriela Firea.
Conform reprezentantului guvernamental, Ministerul Familie colaborează cu toate instituțiile implicate în prevenirea și combaterea consumului de droguri.
„Aplicația mobilă pe care o avem în lucru va explica tinerilor pericolele la care se expun în urma consumului de substanțe interzise.
Pericolul la care sunt supuși in fiecare zi elevii, liceenii sau studenții este imposibil de ignorat. Toate eforturile făcute până acum pentru prevenție în această situație limită sunt extrem de lăudabile, dar ele trebuie susține prin mijloacele moderne de comunicare folosite preponderent de tineri.
Elevii au nevoie de informație în mediile pe care le frecventează. Telefonul mobil este deja nelipsit din mâna unui tânăr, acolo trebuie să ajungem cu date pe înțelesul lor. Doar când vor cunoaște cu adevărat ce înseamnă consumul de droguri și unde poate ajunge un om care îi cade pradă, vor putea singuri să-i excludă din grupurile lor pe cei care le oferă astfel de substanțe.
Prevenirea și combaterea consumului de droguri este, însă, un efort comun. Doar împreună, părinți, instituții și societate civilă vom reuși să controlăm acest flagel”, conchide ministrul Firea.