Președintele Senatului Nicolae Ciucă accentuează importanța apartenența României la Spațiul Schengen, în discursul său de la inaungurarea noului terminal al Aeroportului Traian Vuia din Timișoara.
„Sună frumos terminalul Schengen”, spune Nicolae Ciucă.
Discutăm de Schengen. Într-adevăr, arată frumos, sună frumos terminalul Schengen, începând cu 31 martie, aşa cum zburăm de la Timişoara la Bucureşti şi viceversa, tot aşa vom putea să zburăm la Munchen, Paris. Aceasta este relevanţa apartenenţei la spaţiul Schengen.
În acest context, fostul prim-ministru transmite că autoritățile de la București vor continua demersurile diplomatice și politice pentru a atinge dezideratul de aderare completă la Spațiul Schengen, după ridicarea frontierelor aeriene și maritime.
Aceasta este relevanța apartenenței la spațiu Schengen. Sigur, este un pas, este o etapă, dar cum România a fost în măsură să-și pregătească toate aceste măsuri tehnice și în acest moment putem să asigurăm aderarea la spațiul Schengen fără niciun fel de problemă, fără niciun fel de limitare, tot la fel sunt convins că foarte curând vom putea să ne bucurăm și de aderarea la spațiul Schengen, cu granițele terestre. Toate aceste demersuri ale noastre au fost întreprinse de la nivelul președintelui României, la nivelul Guvernului, la nivelul miniștrilor. Vorbim și de ministrul de externe, dna. Odobescu, și care va continua demersurile diplomatice, astfel încât foarte curând, alături de demersurile politice pe care împreună cu dl. prim-ministru Marcel Ciolacu, împreună cu președintele României, vom îndeplini și acest deziderat,
Nicolae Ciucă subliniază că ceea ce s-a realizat la Aeroportul Timișoara a fost fonduri europene.
Sunt în continuare disponibile fonduri europene pentru astfel de proiecte majore, sunt de asemenea investiţiile de la bugetul de stat care se vor materializa în proiecte mari de infrastructură. Toate acestea le-am lăsat în grija unei coaliţii, asumată, pentru a putea să îndeplinim ceea ce românii aşteaptă de la liderii politici, de la toţi cei care, atunci când vine vorba de campanie electorală, vin cu o serie de proiecte şi promisiuni, dar care, cu ceva timp înainte, ne aducem aminte că nu au fost îndeplinite. În ultimii trei, patru ani de zile, putem să vedem că obiectivele pe care ne-am asumat că le vom pune în practică s-au realizat, se realizează şi se vor realiza în continuare.
CITEȘTE ȘI:
„NATO este cea mai puternică organizație politică și de SECURITATE din istorie” / Mesajul lui Klaus Iohannis, la 20 de ani de la admiterea în NATO