ASALTUL de la Capitoliu / Donald Trump: Nancy Pelosi a REFUZAT Garda Națională / Pelosi: Poporul american a văzut singur pericolele pentru democrație

Publicat: 28 06. 2024, 06:55
Actualizat: 28 06. 2024, 06:56

Nancy Pelosi respinge comentariile lui Donald Trump despre asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021. În timpul dezbaterii electorale, organizate de CNN, între Joe Biden și Donald Trump, fostul președinte american a afirmat că Pelosi a refuzat trupele Gărzii Naționale.

Nancy Pelosi vorbea cu fiica ei, am văzut în documentar și a spus: eu am fost răspunzătoare pentru că mi s-au oferit 10 mii de soldați din Garda Națională și i-am refuzat. Am zis: știi ceva? Plutea în aer că oamenii vor veni. Le-am spus: aduceți Garda Națională. Și ea a refuzat, a afirmat Donald Trump, în timpul confruntării cu Joe Biden.

Imediat după, biroul fostului președinte al Camerei Reprezentanților a emis clarificări.

Numeroși editorialiști independenți au confirmat din nou și din nou că președintele Pelosi nu și-a planificat propriul asasinat pe 6 ianuarie. Președintele Camerei nu este responsabil de securitatea Complexului Capitoliului – în 6 ianuarie sau în orice altă zi a săptămânii. Clipurile alese cu grijă, scoase în afara contextului și aiurelile neîntrerupte ale instigatorului insurecției nu schimbă acest fapt, a spus purtătorul de cuvânt al lui Pelosi, Ian Krager, citat de CNN.

Conform sursei citate, Krager a numit „patetic” faptul că Trump și aliații săi „încearcă încă să albească insurecția mortală”.

Poporul american a văzut singur pericolele pentru democrație pe 6 ianuarie și poate vedea chiar prin istoria revizionistă a republicanilor, a completat purtătorul de cuvânt.


CITEȘTE ȘI: