AUR: România nu are nevoie de eroi falși / „Nicolae Ciucă: „eroul” care ne MINTE pe față”

Publicat: 06 09. 2024, 10:36
Actualizat: 06 09. 2024, 10:38

Campania lui Nicolae Ciucă pentru președinția României, bazată pe o imagine eronată de erou național, creată din fragmente de adevăr și minciuni gogonate, este o falsificare a realității, transmite AUR.

Deputatul Dan Tănasă, purtătorul de cuvânt al AUR, consideră că România are nevoie de lideri adevărați, nu de eroi falși, precum Nicolae Ciucă, sau „eroul de la Nassiriya, cum s-a încercat transformarea acestui mit al ostașului în realitate”.

Vă este clar, acum, că Nicolae Ciucă nu este ceea ce pare? „Un ostaș în slujba țării” este doar o altă etapă a acestei încercări de mistificare a realității. Totul se dovedește a fi doar o insultă la adresa celor care au servit onest în teatrele de operațiuni și o palmă dată întregului popor român, afirmă Dan Tănasă.

Deputatul AUR îl acuză pe liderul PNL și candidat la președinția României că „a lăsat cu bună știință un mit să se dezvolte, nu a contrazis niciodată prezentările elogioase, și acum, în pragul campanii prezidențiale, încă se folosește de acest fals eroism pentru a-și construi imaginea”.

Dar adevărul este altul și iese la lumină, prezentat chiar de anchetele jurnalistice care încep să devină un coșmar pentru partidul din Aleea Modrogan, Nr. 1.

Îmi este imposibil de înțeles cum un asemenea om ar putea aspira la cea mai înaltă funcție în stat. Nicolae Ciucă, cu tot sprijinul consultanților săi străini plătiți cu bani grei, este doar o copie nereușită a lui Petr Pavel, actualul președinte al Cehiei, și el fost militar.

Tănasă subliniază că nu contestă „meritele generale ale unui militar”, însă nu acceptă încercarea de a prezenta „altfel faptele din teren și să expui o imagine falsă pentru a câștiga capital politic”.

Reamintim că ziariștii de la Recorder au realizat interviuri cu doi generali italieni și un polițist militar român, din care reiese că generalul Nicolae Ciucă ar fi dat o amploare necuvenită episodului la care a participat în calitate de militar, celebra bătălie de la Nassiriya, din Irak.

CITEȘTE ȘI: