Călin Popescu Tăriceanu susține că sunt mișcări „palide” în rândul guvernanților, în contextul coronaviruslui: „Sper că prin decizia de a interzice adunările cu mai mult de 1.000 persoane, Orban – Cîțu &Co au pus în cui obsesia pentru anticipate”.
„Șoc și groază, guvernanții noștri au fost luați prin surprindere de extinderea crizei de coronavirus. Cu toții bănuiam că și la noi criza coronavirusului se va adânci. Nu e cazul de panică, lucrul acesta trebuie să îl înțeleagă toată lumea, pentru că îmbolnăvirile sunt încă în număr redus, dar dinamica pe care o vedem în Italia și alte țări ar trebui să pună pe gânduri autoritățile”, scrie Tăriceanu pe Facebook.
Acesta adaugă că vede „palide mișcări” în rândul guvernanților.
Sper că prin decizia de a interzice adunările cu mai mult de 1.000 persoane, Orban – Cîțu &Co au pus în cui obsesia pentru anticipate. Dacă nu au pus-o încă, e bine să o facă. Chiar dacă ar vrea să facă alegeri anticipate, probabil că românii nu ar veni la vot de frica epidemiei de coronavirus. Așa că, cel mai bine pentru toți, ar fi ca ei să înceteze mascarada cu anticipatele, să se mobilezeze și să nu își mai trântească în Parlament propriul lor guvern și mai ales să înceapă să guverneze! Prin politizarea excesivă a discursului public de când au preluat guvernarea, Orban&Co s-au îndepărtat prea mult de la agenda reală a publicului și de la nevoile societății românești. De 4 luni își ascund incompetența în spatele „grelei moșteniri”, dar nu fac nimic să mergem mai departe. Probabil că așteaptă anticipatele, pentru ca după aceea să vină cu planul de austeritate”, adaugă liderul ALDE.
Acesta mai scrie că nu cred că autoritățile „văd că pierd cam 1% pe săptămână, ceea ce înseamnă că în fiecare săptămână cam 100.000 de români își întorc fața de la PNL”: „În ritmul acesta, tot câștigul pe care l-au căpătat nemeritat după alegerea lui Klaus Iohannis se duce pe apa sâmbetei până la finalul lunii aprilie. Nu murim de grija lor, dar nu ne este indiferent că oamenii ăștia sunt mai preocupați să își conserve cumva scorul electoral de acum provocând crize guvernamentale artificiale. În fața unor provocări reale, precum criza coronavirus sau criza migranților, în loc să avem un guvern care să se concentreze pe aceste probleme, avem unul care a rămas înțepenit în lupta de clasă cu