Avocata lui Dragnea audiată în Comisia de anchetă, după ce a vorbit despre moartea suspectă a unui judecător care știa detalii despre alegerile din 2009

Publicat: 13 11. 2017, 15:18

În cadrul audierilor, Vasii a precizat că își asumă răspunderea pentru această declarație, ea menționând că se referă la judecătorul Vasile Alicsandri, de la ÎCCJ, care a fost „implicat” în procesul electoral din 2009 și care a decedat în 2012.

Ea a menționat că nu consideră decesul judecătorului ca fiind o „moarte naturală”, în condițiile în care acesta, deși se simțea rău și avea o afecțiune de prostată, avea planuri de viitor, inclusiv deschiderea unei case de avocatură împreună cu aceasta.

Vasii a conexat decesul lui Alexandri cu faptul că, imediat după decesul acestuia, judecătorul Hermina Iancu, persoană apropiată acestuia, și-a dat demisia din magistratură.

Întrebată de membrii Comisiei ce ar fi putut să știe acest judecător ca să i se dorească moartea, Vasii a spus că este vorba despre niște numiri la nivelul BEC.

Vasii a mai spus că regretă că a „scăpat” în spațiul public acea afirmație și că s-ar putea să fi fost o percepție subiectivă legată de acest deces.