Șeful statului și liberalii au căzut de acord că strategia de până acum la referendum este una bună. Alte teme de discuție au vizat mesajele de campanie ale PNL, au adăugat sursele citate. Astfel, direcția pe care va merge partidului condus de Ludovic Orban în legătură cu mesajul la europarlamentare va fi una anti-PSD. Posibil ca liberalii să meargă pe linia „afară cu PSD din UE” sau chiar cu un mesaj negativ la adresa lui Liviu Dragnea.
În prezent, mesajul PNL la alegerile pentru Parlamentul European este „România în primul rând”.
Un alt subiect de discuție a vizat ceva îngrijorări cu privire la mesajele PNL în orașele mari ale țării. În acest sens, șeful statului s-a arătat dezamăgit de organizația PNL București care a fost condusă de Cristian Bușoi, până să devină unul dintre candidații partidului la europarlamentare. Sursele politice au precizat că dacă PNL ar obține cu 3% mai mult în Capitală, acest lucru ar veni în sprijinul eforturilor liderilor liberali din alte orașe ale României.
La întrevederea de marți cu Klaus Iohannis au participat Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Vasile Blaga, Petrache, Motreanu, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău și Marian Petrache, au precizat sursele menționate.
Întâlnirea a început la ora 16.00 și s-a încheiat după aproximativ trei ore de discuții.
Liderii PNL au întrevederi regulate cu președintele pentru a discuta despre coordonarea strategiei de campanie sau la referendumul pe justiție.
Întrevederea a venit și în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat vinerea trecută că va invita la consultări partidele politice pe tema situației justiției. Conform anunțului Administrației Prezidențiale, joi, au fost invitați reprezentații PNL, de la ora 15.00, ai USR de la ora 16.00, cei ai PMP de la ora 16.45, la 17.30 – UDMR și la 18.15 Grupul parlamentar al minorităților naționale.
Vineri sunt invitate la Cotroceni delegațiile PSD și ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. În anunț, Președinția a mai precizat că fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane.
În schimb, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenți la Cotroceni.
Pe 21 martie, Ludovic Orban a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis, cei doi discutând despre coordonarea strategiei la referendumul pe care șeful statului ar vrea să îl declanșeze pentru a fi organizat în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX.
A doua zi după întrevederea cu șeful statului, liderul PNL a anunțat că liberalii vor susține un astfel de demers al președintelui.
Klaus Iohannis a anunțat, joia trecută, cele două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes național și urmează să fie puse în discuție la referendumul din 26 mai: interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.