Baronul de Prahova, Iulian Dumitrescu, încalcă măsura controlului judiciar și organizează un „eveniment privat” de natură electorală chiar în sediul Consiliului Județean.
Iulian Dumitrescu și-a convocat primarii în sala Consiliului Județean și a dat ordine ferme privind restricționarea accesului în clădire, la evenimentul în care și-a lansat candidatura pentru un nou mandat, fără acordul conducerii PNL.
Zeci de persoane s-au înghesuit să intre la evenimentul care a început la ora 17.00. O parte a presei s-a trezit cu ușa trântită în nas. Baronul a ridicat din umeri, întrebat de ce ține jurnaliștii afară. „Întrebați-i pe cei care v-au dat afară”, i-a răspuns Dumitrescu unui reporter din presa locală.
O explicație „elaborată” a venit din partea fostei șefe a Camerei Deputaților, Roberta Anastase: Este un eveniment privat, a spus deputata liberală.
Printre invitații „de seamă” ai evenimentului privat a fost Vlad Oprea, primarul miliardar din Sinaia, care „încasează pe toate căile, în plic, în natură și măsluiește licitații fără nici o problemă”, lucru susținut de o anchetă Recorder.
Nici Poliția nu intră în „curtea” lui Dumitrescu. După mai mult de o oră de la începutul evenimentului, și-a făcut apariția și un echipaj de poliție.
Ce doi agenți au răspuns apelului unui cetățean care spunea că a fost văzut Iulian Dumitrescu intrând în CJ Prahova, lucru care încalcă prevederile controlului judiciar.
Bodyguardul ușii, cel care nu a lăsat nici măcar echipajul poliției să intre în sală este Cristian Apostol, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova și finul lui Dumitru Tudone, cel care i-a preluat atribuțiile lui Dumitrescu.
După câteva minute de discuții în hol cu organizatorii evenimentului „privat”, cei doi agenți au ieșit nedumeriți din interiorul clădirii.
Au primit și polițiștii același răspuns, pe care l-au oferit jurnaliștilor afară: Eveniment privat!!
Cum au venit, așa au și plecat, fără a constata dacă Iulian Dumitrescu încalcă sau nu termenii controlului judiciar.
Baronul Lamborghini încalcă pe față interdicțiile impuse prin măsura controlului judiciar. Toate trei sfidate, la un singur eveniment.
În primul rând, Dumitrescu nu are voie să intre în Consiliul Județean Prahova. Deși putea să organizeze un eveniment electoral în oricare alt loc, Dumitrescu a ales să fie „la el acasă”, chiar dacă este pe bară, teoretic.
Apoi, nu are voie să ia legătura cu Dumitru Tudone vicepreședinte al CJ, cu rol de președinte și cu Anna Maria Vasile, candidat pe lista de consilieri județeni, ambii prezenți în sală.
”Evident că sunt emoţionat, e un moment deosebit pentru mine astăzi, dragi prieteni, dragi colegi, e primul meu discurs după necazul de la 1 februarie.
E destul de simplu, dar în acelaşi timp e şi destul de complicat să vă spun câteva cuvinte. Toţi oamenii au momente grele în viaţă. Şi eu am avut un moment greu în februarie, dar oricum nu se compară cu momentele grele pe care le are orice familie atunci când vine vorba de sănătatea părinţilor, copiilor, soţiei sau fraţilor.
Astea-s momente grele, care nu se compară cu nimic. În pofida la ce va crede multă lume, o experienţă aşa de dură te schimbă mult în bine. Îţi dai seama cine-s prietenii, pe cine te poţi baza, devii mult mai conştient că în politică cu cât urci mai sus poţi să şi cazi, poţi să fii rănit şi poţi să alegi să te retragi sau poţi să alegi să continui.
Unii ar spune că e o dovadă de curaj să alegi să continui, să nu te retragi şi sper ca cei mai mulţi dintre prahoveni să creadă asta despre mine”, a afirmat Iulian Dumitrescu cu ocazia lansării candidaturii sale.
La evenimentul de lansare, Iulian Dumitrescu a stat chiar la două scaune distanță de Tudone.
Nu este prima abatere a baronului anchetat de DNA. În urmă cu mai puțin de o lună Gândul a prezintat, în exclusivitate națională, fotografii-bombă cu Iulian Dumitrescu și Dumitru Tudone, care s-au întâlnit într-o cafenea din nordul Capitalei – marți, 24 aprilie 2024 – la doi pași de locuința pe care o deține în Capitală „Baronul Lamborghini”.
Asta demonstrează implicarea permanentă a lui Iulian Dumitrescu în activitatea CJ Prahova, chiar dacă, fiind pus sub control judiciar de DNA, nu are voie să exercite funcția de președinte.
Și Dumitru Tudone a avut probleme cu legea. În 2016, a fost trimis în judecată de DNA împreună cu alte 16 persoane, într-un dosar de corupţie pentru fapte din perioada în care acesta era secretar general al Consililui Judeţean Călăraşi. A fost achitat în 2021 de Curtea de Apel București.
În grupul susținătorilor lui Iulian Dumitrescu, din primul rând, a fost și Mircea Roșca, deputat PNL și secretar general la Prahova, care a scăpat în aprilie de o condamnare la închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.
Condamnarea a fost anulată pe motiv că nu a fost pronunţată de un complet specializat în judecarea faptelor de corupţie. ICCJ a decis pe 22 aprilie încetarea procesului, după ani de plimbare a dosarului intre instanțe.
CITEȘTE ȘI: