Băsescu: „Am verificat dacă sunt ofițeri acoperiți între parlamentari și miniștri. Nu avem, sunți niște gură spartă”

Publicat: 14 02. 2013, 23:48
Actualizat: 20 03. 2015, 08:38

Niciunul dintre actualii miniștri sau parlamentari nu sunt ofițeri acoperiți activi, susține președintele Traian Băsescu. Șeful statului a relatat că după alegerile din decembrie 2012 a cerut verificarea acestora șefilor SRI și SIE, George Maior, respectiv Teodor Meleșcanu.

„Sunt niște gură spartă. Îl avem pe domnul Voiculescu care-i certificat cu patalama că a fost colaborator al Securității. Ce vă pot garanta este că înainte de validarea parlamentarilor și de validarea guvernului, au fost chemați șefii SIE și SRI și puși să verifice dacă esxistă vreo incompatibilitate, adică ofițer acoperit printre miniștri și parlamentari. Și răspunsul a fost „nu”. Pot să-și spună ei ce și-or spune”, a spus Traian Băsescu, după acuzațiile recente apărute între o serie de parlamentari și patroni de presă.

Potrivit președintelui „nu avem ofițeri acoperiți nici în parlament, nici în guvern, nici în magistratură. Că nu au voie”. „Dacă erau, aș fi anunțat imediatși Camera și premierul”, a mai spus Băsescu.