Băsescu cere reexaminarea OUG care modifică legile energiei și gazelor

Publicat: 04 07. 2012, 18:38
Actualizat: 04 07. 2012, 18:39

Președintele Traian Băsescu transmite Parlamentului o cerere de reexaminare a legii pentru aprobarea OUG 33/2007 privind modificarea și completarea legilor energiei și gazelor, propunând preluarea în noua Lege-cadru a dispozițiilor referitoare la organizarea ANRE.

Președintele Băsescu a trimis, miercuri, președintelui Senatului Crin Antonescu cererea de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului 33/2007 privind modificarea și completarea Legii energiei electrice 13/2007 și Legii gazelor 351/2004.

În document, președintele menționează că legea supusă reexaminării are ca obiect de reglementare aprobarea cu modificări a OUG 33/2007 privind modificarea și completarea Legii energiei electrice și Legii gazelor, iar prevederile conținute de ordonanța aprobată, dar și modificările aduse prin legea de aprobare vizează organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

„Învederăm faptul că prezenta lege de aprobare abrogă dispoziții ale Legii energiei electrice și Legii gazelor, care sunt, la rândul lor, menținute în vigoare de către noua Lege-cadru a energiei electrice și a gazelor naturale. Întrucât noua lege-cadru, cât și legea care face obiectul prezentei cereri de reexaminare și transmise la promulgare au un domeniu similar de reglementare, semnalăm necesitatea asigurării unei legislații unitare. În acest scop propunem adoptarea de către Parlament a unei Legi de respingere a OUG nr. 33/2007 și preluarea în noua Lege-cadru a energiei electrice și a gazelor naturale a dispozițiilor referitoare la organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei”, se arată în cererea de reexaminare.

Președintele Băsescu solicită reexaminarea Legii pentru aprobarea OUG 33/2007, în sensul respingerii ei.