Băsescu demontează, punct cu punct, restricțiile impuse de Iohannis. Închiderea piețelor și a școlilor, o decizie greșită!
Măsurile împotriva Covid-19 luate de autorități nu au nimic în comun cu protejarea populației. De fapt, crede Traian Băsescu, ele se vor dovedi complet inutile în săptămânile următoare, cu risc major pentru sănătatea românilor.
Fostul președinte demontează, punct cu punct, restricțiile impuse de Iohannis și implementate de Guvernul Orban.
Băsescu vrea soluții radicale, nu „jumătăți de măsură”
Traian Băsescu este de părere că România avea nevoie de soluții radicale, nu de „jumătăți de măsură”. În opinia sa, restricțiile impuse arată „incompetenția” guvernului și a președintelui Klaus Iohannis și sunt prost gândite, fără niciun ajutor real pentru populație. Concret, Băsescu vine cu două exemple: închiderea piețelor și a școlilor. În opinia sa, cele două nu sunt altceva decât „metode de hărțuire a populație” și în niciun caz nu vor aduce scăderea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.
Iată ce scrie Traian Băsescu pe Facebook:
„Peste o lună, după terminarea alegerilor, vor constata că jumătăţile de măsură nu dau rezultate.
- Au închis şcolile dar au lăsat deschis programul “after-school” şi holurile tribunalelor tixite de justiţiabili şi avocaţi;
- Au interzis deplasările pe timp de noapte dar au lăsat liber transportul public local pe timp de zi sau transportul feroviar de navetişti şi de lung parcurs în condiţiile în care sistemele de transport sunt principalul mijloc de împrăştiere a pandemiei;
- Au lăsat farmaciile deschise dar nimeni nu spune ce medicamente trebuiesc administrate dacă ai o formă uşoară sau eşti autoimun la COVID-19 şi te tratezi acasă în izolare;
- Au lăsat deschise mall-urile şi hypermarket-urile, dar, cu o mare incompetenţă, închid pieţele agroalimentare distrugându-i pur şi simplu pe micii producători. Şi în cazul unor măsuri radicale, pieţele agroalimentare trebuie să rămână deschise dar supravegheate de poliţiile locale pentru respectarea regulilor”.
În încheiere, Băsescu ridice următoarea întrebare: „Oare cât de incompetent trebuie să fii ca printr-o hotărâre guvernamentală să creezi toate aceste contradicţii? Jumătăţile de măsură nu vor rezolva problema creşterii numărului de îmbolnăviri, dar se transformă într-o hărţuire fără folos a populaţiei din cauza unor măsuri prost gândite”.