Băsescu denunță ”ticăloșia fără limite” de la Educație: ”Așa ceva mai rar”

Publicat: 08 01. 2017, 12:54

”Unul din cele mai importante lucruri pe care le-a făcut Mircea Dumitru – fostul ministru al educației – este legat de organizarea concursulu pentru ocuparea funcției de director de școală. Rezultatul concursului a fost că 3509 directori puși de PSD nu au luat examenul și nu mai pot ocupa funcția de director de școală. Ce fac prin dispoziții date în teritoriu noii demnitari de la educație Liviu Pop și Pavel Năstase? Nici mai mult nici mai puțin îi repun pe funcții pe cei 3509 directori care au picat examenul și îi anunță pe cei 5405 care au luat examenul de director că sunt doar interimari, deci oricând înlocuibili. Așa ticăloșie mai rar”, a scris fostul șef al statului pe Facebook.

Potrivit unei circulare – publicată de Ziarul de Iași – trimisă vineri de Ministerul Educației către toate inspectoratele școlare județene și către inspectoratul școlar al municipiului București, pot fi numite în funcțiile de director și director adjunct „și persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat sau au participat la concurs, dar nu au fost admise.”

Și PNL a lansat un avertisment către toți inspectorii generali, respectiv că nota semnată de ministrul Educației și secretarul de stat este ”ilegală și discriminatorie”.