Băsescu, despre avionul doborât în Ucraina: Uciderea a 298 de nevinovați într-un act terorist nu trebuie să rămână fără consecințe

Publicat: 19 07. 2014, 18:43
Actualizat: 05 09. 2014, 10:07

Președintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, referindu-se la catastrofa aviatică din Ucraina, că uciderea a 298 de nevinovați într-un act terorist nu trebuie să treacă fără consecințe, el precizând că va face declarații detaliate pe acest subiect de la Palatul Cotroceni.

„Probabil ați văzut, ieri seară constatasem, candidatul nostru nu văzuse poziția președintelui României, exprimată imediat după acceident, probabil a și fost acoperită de alte luări de poziție și de știrea, pe fondul ei”, a spus șeful statului.

El a menționat că România susține necesitatea unei „expertize internaționale”.

„Accidentul nu poate fi lăsat fără o anchetă internațională, și pentru ceea ce s-a întâmplat, 298 de nevinovați uciși într-un act terorist, nu trebuie să treacă fără consecințe”, a afirmat șeful statului.

El a precizat că asupra acestui lucru se va pronunța „cu multă claritate de la Cotroceni”, adăugând că informațiile acumulate și prezentate de diverși lideri ai lumii sunt informații pe care le deține și România.

„Cu certitudine, avem de nuanțat niște poziții și o voi face din poziția oficială de președinte, la Cotroceni. Vreau să îmi termin propria analiză, bazată pe datele pe care le am”, a mai spus președintele, menționând că România nu a aflat nimic nou din declarațiile liderilor politici, dar „trebuie pus degetul pe rană și o va face de la Cotroceni”.