Băsescu despre plângerea penală a USL: Ei nu știu ce-i democrația; după ei, n-ai voie să vorbești

Băsescu despre plângerea penală a USL: Ei nu știu ce-i democrația; după ei, n-ai voie să vorbești
Publicat: 19/07/2012, 22:18
Actualizat: 23/05/2013, 18:59

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, răspunzând unei întrebări privitoare la plângerea penală depusă la adresa sa și altor membri PDL de către USL, că „oamenii aceștia nu știu ce-i democrația”

Traian Băsescu a fost întrebat, într-un interviu la RRA, despre faptul că USL a depus o plângere penală împotriva a 15 persoane, între care și președintele suspendat, un motiv invocat fiind că ar fi „manipulat într-o manieră grosolană” mass-media internă și internațională.

„Ar trebui să îmi spună un singur ziarist străin cu care eu am vorbit sau un singur ziarist român cu care eu am vorbit, înainte să facă asta. Însă, în mod categoric, oamenii aceștia nu știu ce-i democrația. După ei, n-ai voie să vorbești”, a afirmat Băsescu.

El a mai spus în emisiunea RRA că „oamenii ăștia” de la USL fac rău românilor deoarece România riscă să fie sancționată pentru neîndeplinirea criteriilor politice de apartenență la UE prin limitarea dreptului la liberă circulație în spațiul european. „Marea problemă este că atunci când nu mai îndeplinești criteriile politice riști să nu mai poți să circuli liber în Europa. Ponta va circula și cu parlamentarii și cu Antonescu, pentru că vor avea pașaport diplomatic, dar românii și-au dobândit dreptul de a circula liber în Europa, de a munci în Europa, tinerii să-nvețe în universități din Uniunea Europeană”, a spus Băsescu.

El a adăugat că liderii USL ar trebui să își recunoască responsabilitatea în decredibilizarea țării. „Oamenii aceștia trebuie să fie responsabili. Au dat cu piciorul la opt ani de muncă migăloasă în construcția credibilității României ca stat de drept”, a mai afirmat Băsescu.

USL a depus, joi, la Parchetul ÎCCJ, plângere penală împotriva președintelui suspendat Traian Băsescu și a altor 14 persoane, pentru „răspândire de informații false”, pentru „defăimarea” țării și a națiunii și pentru „periclitarea siguranței economiei naționale și a stabilității monedei”.

„Aceasta este plângerea penală pe care USL, prin grupurile parlamentare din Camera Deputaților, a depus-o azi sub nr. 13098 la Parchetul pe lângă ÎCCJ, prin care se cere începerea urmăririi penale împotriva a 15 persoane: Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicușor Păduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lăzăroiu, Andreea Paul”, a precizat, joi, președintele interimar al PNL București, Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu a susținut că cele 15 persoane împotriva cărora s-a depus plângerea penală „au săvârșit fapte de denigrare și de răspândire de informații false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene și internaționale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internațională și internă și a personalităților europene cu privire la situația din România”.

Nicolăescu a menționat că persoanele respective „au făcut afirmații referitoare la «o lovitură de stat», el referindu-se aici la Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, M.R.Ungureanu, dar și la o așa-zisă mineriadă, la distrugerea statului de drept, la acapararea justiției, la schimbarea procurorilor șefi de la Parchetul General și DNA, la suprimarea funcționării unor instituții fundamentale, la răsturnarea democrației.

Nicolăescu a adăugat că aceste persoane „au încălcat grav Constituția, respectiv articolul 30 alineatul 7”, care interzice defăimarea țării și a națiunii.

„Declarațiile publice au dus la împiedicarea activității autorităților publice române prin intimidarea lor și supunerea lor presiunii internaționale, având drept consecință crearea stării de pericol pentru economia națională. S-a periclitat siguranța economiei naționale, stabilitatea monedei, siguranța statului, credibilitatea țării și încrederea investitorilor în România”, a acuzat Nicolăescu.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Concluzii după dezastrul Satan II: Putin nu controlează situația arsenalului nuclear. „Nicio rachetă grea nu...
BREAKING! Viitura a ajuns în România! Ciclonul Ashley îşi face DEJA simţită prezenţa în 2...
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali!...
Pățania unor români care au dat mii de euro pentru o vacanță de lux. „Toți...
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când...
Cel mai murdar obiect din casă: Adună până la 12 milioane de bacterii fără să-ți...
Când se trece la ora de iarnă 2024 în România: Ceasurile se dau înapoi, iar...
Traseul mega furtunii prin România! La ce oră va fi atins VÂRFUL ciclonului
Oana Roman a slăbit fără să facă sport. Ce regim alimentar are acum: „Sunt în...
"Numai asta ne-a rămas". Preoţii din judeţele de lângă Dunăre ţin slujbe ca să alunge...
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de...
Amenzi de până la 4.000 de lei pentru românii ce au aragaz la bloc! Ce...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce se întâmplă dacă speli motorul mașinii? Cum se curăță corect compartimentul motor
Turbulenţele continuă la Boeing: angajaţii rămân în grevă
Performanța UNICĂ a soldaților români în Bulgaria! „Nu știu dacă...
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora în România în această toamnă. Cum dăm...
Nouă lucruri care nu ar trebui băgate niciodată în mașina de spălat. O distrug
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă! Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care...
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de...
Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la...
Autoritățile șocate de ce au găsit în telefonul criminalului din Italia: "Am vrut să știu...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Pacienții care fumează și după radioterapie prezintă risc mai mare de cancer pulmonar în viitor