Prima pagină » Știri politice » Băsescu, despre posibile ingerințe ale CE în justiție: „Eu nu am văzut acea listă. Eu eram la garaj atunci. Mă luptam cu băiatul ăla”

Băsescu, despre posibile ingerințe ale CE în justiție: „Eu nu am văzut acea listă. Eu eram la garaj atunci. Mă luptam cu băiatul ăla”

Băsescu, despre posibile ingerințe ale CE în justiție:
Mai multe pe gandul.info

„Am văzut o listă neagră a lui Catherine Day. Nici acea listă nu a ajuns la mine vreodată. Acea scrisoare este datată 18 iulie 2012. La acea dată eram la garaj. Mă luptam cu băiatul ăla. La mine nu a ajuns, dacă a ajuns la Crin Antonescu, trebuia să mi-o lase moștenire. Nu am primit așa ceva la revenirea la Cotroceni. Nu am văzut un to do list”, a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

Guvernul va transmite Comisiei Europene o adresă în care cere lămuriri despre posibile ingerințe în Justiție, după ce un document din 2012 privind MCV, făcut public duminică, avea și o listă de persoane cu probleme penale.

Este vorba despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului României, care prezintă o listă de 21 de cerințe ale Comisiei Europene în legătură cu MCV, prezentat de Antena 3.

Unul dintre puncte prevede descrierea situaței si stabilirea pașilor de urmați în cazuri de corupție cunoscute, fiind date și nume: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

Comisia Europeană a transmis marți, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că documentul din 2012, în cadrul MCV, face parte din schimburile tehnice uzuale.

„Acest lucru a fost parte a schimburilor tehnice uzuale efectuate în cadrul MCV în urmă cu câțiva ani (2012), referitor la standardul de referință 3, care prevede «Construirea pe baza progreselor făcute deja, continuarea efectuării de investigații profesioniste, nepărtinitoare, în cazul acuzațiilor de corupție la nivel înalt». După cum știți, MCV este un proces bazat pe un acord, menit să evalueze progresele României în virtutea unor standarde de referință stabilite”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt pentru domeniile Stat de Drept, Carta drepturilor fundamentale, Justiție din cadrul Comisiei Europene, pentru MEDIAFAX.

Citește și