Băsescu: „Dragnea încearcă să invoce greaua moștenire. Tăvălugul a pornit cu salariile mari”
„Cu priceperea-i «pretutindenară», Dragna a depistat nici mai mult nici mai puțin decît lipsa a 10 – 14 miliarde lei din bugetul de stat în luna decembrie 2016. Și pentru căeșe priceperea-i «pretutindenară» acoperă și justiția, Dragnea a găsit și vinovații : premierul Cioloș, ministrul de finanțe Anca Dragu, președintele Consiliului Fiscal, ministrul Fondurilor Europene, șeful ANAF, ministrul Fondurilor Europene și nu în cele din urmă Președintele Iohannis”, a declarat președintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook, într-o postare numită „Dragnea «pretutindenarul» sau ADIO cotei unice de impozitare”.
Traian Băsescu susține că odată instalat la guvernare PSD constată că «nu prea există resurse» pentru a-și implementa programul de guvernare.
„În realitate, odată instalați la guvernare pesediștii constată că nu prea există resurse bugetare pentru a acoperi promisiunile electorale mincinoase. Și atunci, ce scuză mai convingătoare decât «greaua moștenire» Iar dacă «greaua moștenire» o împănăm cu o Comisie Parlamentară de Anchetă, rețeta propagandistică este perfectă pentru a motiva introducerea unor noi taxe și impozite”, spune Băsescu.
Liderul PMP spune că „tăvălugul a pornit cu salariile mari” și urmează firmele, proprietățile, chiar și aerul.
„Să ne pregătim să spunem adio cotei unice de impozitare. Revenim la impozitarea progresivă . Tăvălugul a pornit cu salariile mari, urmează firmele, proprietățile și de ce nu, aerul. Aste a «uitat» Dragnea să spună în campanie”, a conchis Băsescu.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că ia în calcul constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea deciziilor Ministerului de Finanțe de la ultima rectificare bugetară, el spunând că Dacian Cioloș și Anca Dragu trebuie să dea explicații.
”Este foarte posibil ca mâine, o să mă consult cu colegii mei, să inițiem o comisie de anchetă, pentru că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanțe este ilegal. Ei au estimat pe hârtie, având la bază probabil niște angajamente scrise din partea unor decidenți, că veniturile în România la finalul anului 2016 vor crește cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu 10 miliarde sau cu 14, o să primesc toate datele mâine dimineață. Asta este total ilegal. Cine a mințit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească”, a afirmat, la România TV, Liviu Dragnea.
El a nominalizat cinci persoane care trebuie să dea explicații: prim-ministrul, ministrul de Finanțe, ministrul Fondurilor Europene, șeful ANAF și președintele Consiliului Fiscal.