Băsescu îi răspunde lui Ponta: NU voi folosi dreptul de veto, o singură dată am făcut-o

Publicat: 20 11. 2012, 14:09
Actualizat: 29 07. 2014, 19:31

Traian Băsescu a anunțat, în urmă cu puțin timp, înainte să plece la Bruxelles, că nu va folosi dreptul de veto la reuniunea care începe miercuri. Veto-ul i-a fost cerut în mod expres de Guvernul Ponta ca armă de luptă la Bruxelles. „Dacă mergem pe logica veto-ului suntem în afara negocierilor, nu ne mai caută nimeni”, i-a transmis Băsescu lui Ponta.

„Singura dată, în opt ani când am dat dispoziție pentru veto unui ministru a fost în cazul Serbia, dar niciodată în Consiliul European. Lui Cristian Diconescu, ministrul de atunci, 26 de state i-au sărit în cap. Era subiectul legat de politica minorităților din Serbia”, a precizat Băsescu.

Înainte de discursul premierului Victor Ponta din Parlament, susținut începând cu ora 13.00, Traian Băsescu a ieșit cu noi precizări, după ce în ultimele două zile contrele dintre cele două palate s-au intensificat.

Ieri, președintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta, în care îl mandata să meargă marți la o importantă reuniune europeană la Bruxelles. Mai exact la Consiliul Afaceri Generale al UE , o reuniune la care nu mai vine niciun alt prim-ministru. Mai mult, scaunul pe care, la București, Băsescu i-l oferea duminică lui Ponta îi fusese rezervat, la Bruxelles, ministrului Afacerilor Europene, încă de vineri, a explicat pentru gândul Nikos Christodoulides, purtătorul de cuvânt al Președinției semestriale cipriote.