Băsescu îl face bețiv pe Rogozin

Băsescu îl face bețiv pe Rogozin
Publicat: 11/05/2014, 14:17

„La astfel de declarații eu nu pot avea decât o singură reacție. Trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declarații. E o declarație lipsită total de respect față de un alt stat, față de orice altceva ce nu reprezintă Mama Rusia”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro președintele Traian Băsescu.

Șeful statului a adăugat că Rogozin a rămas încă la modul de gândire al stalinismului.

Întrebat de jurnalistul de la opiniatimisoarei.ro despre faptul că Ministerul român al Afacerilor Externe a cerut lămuriri oficiale în acest caz, Băsescu a răspuns:” E o procedură absolut normală ca ministerul să întrebe, deoarece nici Ministerul Afacerilor Externe al României n-avea de unde să știe câtă vodcă consumase Rogozin înainte de această declarație”.

Întrebat, sâmbătă seară, la Arad, de corespondentul MEDIAFAX, despre amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, președintele Traian Băsescu a spus că acesta „era nervos”.

„Cred că era nervos și a vorbit gura fără el. La Rogozin nu-i nimic de mirare din punctul ăsta de vedere”, a răspuns Băsescu.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunțat sâmbătă că a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de către avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, la Chișinău, potrivit agenției ruse Itar-Tass.

„Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru să se întoarcă din drum”, a scris vicepremierul rus într-un mesaj postat pe Twitter.

Câteva minute mai târziu, Rogozin a continuat, în alt mesaj, „dar industria apărării are propriile trasee. Am ajuns la Moscova. Iar junta (de la Kiev) a rămas în urmă”.

Pentru a-și demonstra afirmațiile, Rogozin a postat o fotografie în care apare în fața clădirii Aeroportului Domodedova de la Moscova.

Ambasada Rusiei la Chișinău a declarat pentru agenția Itar-Tass că Rogozin probabil că a călătorit către Rusia cu un „zbor obișnuit” și că nu se afla în avionul interceptat în spațiul aerian al Ucrainei.

Anterior vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spațiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziștilor.

„La solicitarea Statelor Unite, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec”, afirma vicepremierul rus într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, din Transnistria.

„Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, adăuga Rogozin, subliniind că sancțiunile nu-l vor determina să-și anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Ministerul român de Externe a reacționat sâmbătă imediat, apreciind că amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezintă „o declarație foarte gravă”, și a solicitat autorităților de la Moscova să precizeze public dacă afirmațiile citate reprezintă poziția oficială față de România.

În contextul crizei din Ucraina, Dmitri Rogozin a făcut mai multe declarații privind regiunea transnistreană, asigurând în special că Rusia va acorda o atenție sporită în ceea ce privește drepturile etnicilor ruși din regiune.

Autoritățile de la Tiraspol au lansat o campanie de strângere de semnături pentru recunoașterea independenței Transnistriei, în contextul unor declarații ale președintelui rus Vladimir Putin, potrivit cărora locuitorii din stânga Nistrului trebuie să-și decidă singuri viitorul.

Campania a fost inițiată la 22 aprilie, cu susținerea Uniunii comunităților ruse din Transnistria, și urma să se încheie la 9 mai, când la Tiraspol a avut loc o paradă cu ocazia Zilei Victoriei. Cu acest prilej, liderul separatist transnistrean Evgheni Șevciuk a anunțat că-i va înmâna petiția vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care, la rândul său, o va transmite președintelui Vladimir Putin, potrivit agenției Tiras.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Câştigurile fabuloase cu care sunt ademeniţi românii cu ajutorul AI. Ce profit i s-a oferit...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Scandalul după golul Turciei la Euro ia amploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani....
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
În ce țări din Europa ești plătit să fii bunic?
×