Băsescu: În programul de guvernare aprobat în Parlament se vorbește de USL, dar USL nu mai e

Publicat: 02 03. 2014, 22:40
Actualizat: 01 04. 2019, 16:44
S-a tot vorbit de USL, dar USL nu mai există. Ce trebuie să facă Ponta

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1Tv, că problema legată de programul de guvernare aprobat în Parlament este faptul că în acesta se vorbește despre USL, Uniune care în acest moment nu mai există.

El a citat din programul de guvernare, în care se făcea referire la „Guvernul USL”.

Potrivit lui Băsescu, dacă premierul vine cu un alt program de guvernare în Parlament, în care nu se mai vorbește de USL, știe că este vorba despre un nou Guvern.

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că va face tot ce ține de el pentru o instalare constituțională a Guvernului și pentru respectarea Constituției, el menționând că face și o sugestie: „Citiți Programul aprobat de Parlament, pentru curiozitate”.

Întrebat, după declarația de presă privind situația din Ucraina, despre negocierile amânate dintre USD și UDMR pentru formarea Guvernului, Băsescu a răspuns: „Despre Guvern vorbim mâine”.

„Vă asigur că vreau să vorbesc, dar nu vreau să ascund un subiect atât de important. Vreau să înțelegeți asta. Subiectul Ucraina este extrem de important și cred că nu este momentul să îl amestec cu alte subiecte, de politică internă”, a adăugat șeful statului.

El a precizat că va face ce ține de el pentru o instalare constituțională a Guvernului.

„Ce vă asigur este că, din punctul meu de vedere, voi face tot ce ține de mine pentru o instalare consituțională a Guvernului și pentru respectarea tuturor articolelor din Constituție”, a mai spus Traian Băsescu.