Băsescu: Înființarea comisiei Nana este un abuz. Firea este o șantajistă de profesie

Publicat: 15 04. 2014, 18:50
Actualizat: 31 01. 2019, 22:17

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că formarea comisiei Nana, care anchetează achiziția de către familia prezidențială a terenului din Călărași, este un abuz.

„Consider că este un abuz formarea comisiei parlamentare pentru anchetarea achiziției de teren a familiei mele”, a spus Băsescu.

Șeful statului a atacat-o dur pe senatoarea Gabriela Vrânceanu Firea, care conduce comisia Nana, despre care a spus că este „șantajistă de profesie”.

„Doamna senator Firea, o șantajistă de profesie, a spus că firma este inactivă și nu se putea face chitanță. Pentru un șantajist nu trebuie să știi foarte multă carte. Tranzacția s-a făcut în baza unul contract de vânzare cumpărare. Minciunile senatoarei șantajiste Firea au fost de natură să creeze bule de dezinformare”, a spus șeful statului. El a a zis că are un mesaj pentru Firea care a fost condamnată la plata unei amenzi pentru șantaj al unui membru al CNA.

Nici Victor Ponta nu a scăpat de tirul președintelui care a spus că acuzația sa privind spălarea de bani este „o invenție” făcută de premierul care este „un procuror ratat”.

Băsescu a avut un mesaj și pentru Ponta pe care l-a sfătuit să nu o ia pe Firea purtător de cuvânt „deoarece poartă ghinion fiecărui bărbat pe care a zis că-l sprijină”.

 


Live streaming video by Ustream

„O haită de parlamentari fac un spectacol mediatic pe măsuraneputinței lor dde a guverna țara dintr-o afacere privată în condițiile în care sute de mii de hectare al statului sunt exploatate de tot soiul de baroni ai PSD. Comisia de anchetă ar trebui să ancheteze ce se întâmplă cu terenurile statului. Cine exploatează terenurile statului și în ce condiții. Ar fi o misiune demnă de o comisie parlamentară. Ar fi de asemenea foarte interesant să știm ce s-a întâmplat în timiș, tata-socru cât a fost de implicat în retrocedările din Timiș. Această comisie nu are nimic cu adevărul, este un fals al unor parlamentari care și-au asumat să fie slugile lui Ponta„, a mai spus Băsescu.

Șeful statului a avut o explicație și pentru declarația sa în care spunea ca Gabriela Vrânceanu Firea s-ar putea să nu-și găsească acasă sotul, p Florentin Pandele. „Este căpitan de cursă lungă ca și mine. Aveam concediu cam trei luni pe an. Erau mulți care nu stăteau, unii își căutau vapor să plece după o lună jumătate. De ce, puteți interpreta dumneavoastră, cât de bine le era acasă. Poate fi și asta o interpretare când am zis că s-ar putea să nu-l găsească acasă”, a spus el.

Șeful statului a mai spus că la președinție s-au primit reclamații privind situația de la Voluntari, care au fost transmise către instituțiile abilitate. 

„Sunt petiții trimise de la cetățeni. Au avut feedback direct de la președinte. Aș spune că doamna senaatoare șantajistă ar putea avea și alte preocupări și mă refer la premierul Ponta. În loc să coboare în mocirla unor atacuri josnice, mai bine s-ar ocupa să guverneze țara. (…) Obiectivul nu este să facă bine României, ci să pună România sub controlul PSD. O face cu sprijinul televiziunii turnătorului Felix și a tânărului mogul Ghiță.”, a declarat Băsescu.