Băsescu, întrebat de ce a mers la Predeal: „Ca să mă gândesc bine ce am de făcut după alegeri”

Publicat: 08 12. 2012, 15:30
Actualizat: 05 02. 2019, 15:34
Președintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, că a mers la Predeal pentru că vrea să stea liniștit și să se gândească bine la ceea ce are de făcut după alegerile de duminică.

Președintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, că a mers la Predeal pentru că vrea să stea liniștit și să se gândească bine la ceea ce are de făcut după alegerile de duminică.

„Am venit aici pentru că vreau să stau liniștit și să mă gândesc bine la ce am de făcut după alegerile de mâine”, le-a spus Băsescu jurnaliștilor, la Predeal, unde se află împreună cu soția sa.

Președintele Traian Băsescu și soția sa au ajuns la Predeal vineri seară, fiind invitați la o petrecere privată la restaurantul Rozmarin din stațiune.

Sâmbătă după-amiază, Traian Băsescu a ieșit din vila de protocol la care este cazat, spunându-le ziariștilor că va face o plimbare cu mașina până
în zona Trei Brazi, iar duminică se va întoarce la București.

Șeful statului a spus că este îngrijorat pentru ziua de duminică și pentru perioada de după alegeri deoarece se teme că România va reintra „într-o zonă
gri”.

„Auzim numai atacuri la partenerii transatlantici, ori asta destabilizează drumul nostru de consolidare în structurile euroatlantice și ne pune sub semnul întrebării. Există riscul ca după aceste alegeri să revenim într-o zonă gri si în care să arătăm din nou că nu ne știm direcția. Asta mă îngrijorează”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă va merge duminică la vot, el a spus că va merge la vot si că îi chemă pe toți românii să voteze, pentru că votul lor va arăta direcția: „Cum să nu mă duc la vot? Mă duc și chiar îi chem pe toți românii la vot pentru că votul lor va arăta direcția. Sunt lideri care țin direcția Vest și lideri care susțin «hai s-o dăm mai cu Rusia, mai cu China». În funcție de votul de mâine al românilor, vom înțelege ce vrea poporul, după ce inițial a vrut Uniunea Europeană și America. În orice caz, eu voi vota pentru Uniunea Europeană și America, și nu pentru soluții neclare la problemele României”.