Băsescu, pe Facebook: Ponta are o obsesie să mă vadă la pușcărie. Victor Viorel, mai știi povestea cu săpatul gropii și cine cade în ea?

Publicat: 24 05. 2015, 11:47

„Evident, Victor Viorel are o obsesie care se numește Traian Băsescu. De câțiva ani, obsesia lui Viorel s-a «rafinat» devenind «Băsescu la pușcărie». O strigă în mari adunări cu poporul pesedist pe stadioane, în săli de sport, în piețe publice și la televiziuni, ori de câte ori are ocazia. Mai nou, bazându-se pe revoluționarul vânător de «teroriști» Nițu și alți câțiva procurori, pe televiziunile turnătorilor de rit vechi și nou Felix și Ghiță, care au rolul presiunii publice pe procurori, obsedatul crede că-și poate materializa visul distrugerii propriei obsesii, dar și a familiei mele. În mintea lui încețoșată de ură, dar și de aburii puterii, a revenit vremea lui Dej, Nikolschi, Ana Pauker și Brucan. Victor Viorel, îți garantez că n-ai să reușești cu toți servanții publici și privați care îți rânjesc slugarnic de prin parchete sau din televiziuni. N-ai să reușești pentru că nici eu, nici Ioana și nici Radu n-am încălcat legea. Și mai sunt convins că cei mai mulți oameni din justiție nu mai vor înapoi sub control politic. În schimb, atenție, Victor Viorel, mai știi povestea cu săpatul gropii și cine cade în ea?”, scrie Traian Băsescu, duminică, pe Facebook.

Opt funcționari din Primăria comunei Nana, între care și primarul Gheorghe Dobre, au fost trimiși în judecată, vineri, alături de alte trei persoane, pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri, prejudiciul produs prin deciziile luate de membrii Comisiei de fond funciar fiind de peste trei milioane de lei.

Procurorii au pus sechestru asigurător pe terenurile dobândite ilegal, pentru recuperarea pagubei și restabilirea situației anterioare deciziilor de retrocedare luate abuziv. De asemenea, anchetatorii au dispus măsura sechestrului pe bunuri mobile și imobile ale inculpaților.

Sechestrul asigurator a fost pus pe un teren de 735 de hectare, în cazul căruia procurorii au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal. Din cele peste 700 de hectare face parte și terenul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu. Ioana Băsescu a contestat în instanță sechestrul pus de procurori, însă Tribunalul Călărași a dat câștig de cauză Parchetului instanței supreme.

Fostul președinte Traian Băsescu a spus, miercuri seară, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, că se așteaptă ca pe numele său să fie deschise 60-80 de dosare penale, susținând că atunci când și-a terminat mandatul de primar împotriva sa erau depuse 700 de plângeri de către chiriași ai unor imobile naționalizate și de către „mici afaceriști” cărora Primăria Capitalei, pe care a condus-o în perioada 2000-2004, le-a demolat chioșcurile.

Fostul șef al statului a comentat ironic verificările făcute de către Parchet privind locuința din Mihăileanu, reluând atacurile la adresa procurorului general Tiberiu Nițu.

„Sigur, e mai importantă situația unui apartament decât cum au murit peste o mie de oameni la Revoluție, în București. E mult mai frământat domnul Tiberiu Nițu de casă decât de cum au murit oamenii la Revoluție. Domnul Nițu, întâmplător, trăgea la Revoluție”, a mai susținut Băsescu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curți de Casație și Justiție (PICCJ) au cerut instanței să confirme reînceperea anchetei cu privire la modul în care fostul șef al statului a obținut, în perioada în care era primar, casa din strada Mihăileanu din Capitală, Traian Băsescu urmând să fie cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals și fals în declarații, arată Judecătoria Sectorului 1.

În motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 1 se precizează că PICCJ a dispus neînceperea urmăririi penale față de Traian Băsescu având în vedere calitatea acestuia de președinte al României, funcție pe care a ocupat-o în perioada decembrie 2004 – decembrie 2014, timp în care acesta a beneficiat de imunitate.

Judecătorii continuă în acest sens și precizează că, în condițiile în care Traian Băsescu nu mai este șef al statului de la sfârșitul anului 2014, „a dispărut cauza care a împiedicat desfășurarea urmăririi penale”.