Băsescu: „Sebastian Ghiță a fost un om norocos, acum nu mai e. Eu, având informații despre norocul său la câștigarea licitațiilor, am ridicat problema în CSAT”

Publicat: 03 07. 2015, 14:35
Actualizat: 03 07. 2015, 21:37

This browser does not support the video element.

Întrebat dacă îl cunoaște pe deputatul Sebastian Ghiță, fostul șef al statului a spus, la Gândul live, că crede că a avut două întâlniri întâmplătoare cu acesta, iar la întrebarea dacă consideră că acesta este omul din spatele lui Victor Ponta, Băsescu a răspuns: „A fost un partener al lui Victor Ponta, asta cu siguranță, și probabil și unul dintre finanțatorii campaniei sale. (…) Dar nu putea duce Ghiță toată campania”.

La remarca moderatorului emisiunii că Sebastian Ghiță este unul dintre câștigătorii licitațiilor din domeniul IT, fostul șef al statului a spus că în perioada în care era președinte a ridicat această problemă în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

„Eu, având informații despre norocul lui Ghiță la câștigarea licitațiilor, să știți că am ridicat problema și în CSAT de două-trei ori. (…) a câștigat licitații și la instituții care țineau de CSAT”, a afirmat Băsescu, adăugând că mai mult de-atât nu avea ce face.

„Mai mult de-atât ce să faci? Nu președintele organizează licitații”, a declarat Băsescu, remarcând, totodată, că Sebastian Ghiță a fost un om norocosîn privința contractelor cu statul, dar că acum „nu mai este la fel de norocos”.

„Știu eu de ce și-a pierdut norocul? Cert este că acum nu mai e la fel de norocos. (…) Eu l-am suspectat mereu că are o anume susținere, dar fără probe…Mai mult de-atât n-o să spun”, a afirmat Băsescu.

Urmărirea penală a lui Sebastian Ghiță a fost extinsă pentru trafic de influență, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la schimbarea destinației fondurilor UE și coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din 2012 și la cele prezidențiale din 2014, potrivit DNA.