Băsescu: „Vom avea probleme la Raportul MCV cu Guvernul și cu Parlamentul”

Publicat: 11 11. 2013, 21:42
Actualizat: 24 03. 2015, 18:59

Raportul MCV pe care Comisia Europeană îl va redacta în luna ianuarie și de care depinde momentul în care România va intra în Spațiul Schengen va semnala „probleme cu Guvernul și cu Parlamentul”, consideră președintele Traian Băsescu.

Invitat la un interviu la B1, șeful statului a anticipat că DNA, Înalta Curte de Casație și Justiție și DIICOT vor ieși bine la evaluarea experților europeni. Îndoielile sale se referă la instituțiile politice. „Vom avea probleme. Nu cu DNA, nu cu Înalta Curte, nu cu DIICOT, dar vom avea probleme cu Guvernul și cu parlamentul. Cu Guvernul pentru că îl au pe Dragnea care are dosarul trimis în instanță, iar Parlalentul blochează dosarele lui Borbely, Dobre, Vosganian”, a comentat președintele.

În raportul din ianuarie anul acesta, experții Comisiei Europene au menționat prezența în Guvern a unor miniștri cu dosare penale fără a preciza vreun nume. În privința Parlamentului, CE a menținut reproșul blocării, prin votul în plen, a avizelor cerute de procurori în cazul mai multor foști miniștri aleși și în Senat sau în Camera Deputaților.