BEC se va pronunța joi asupra ,,legii Iohannis”. Decizia a fost amânată, deoarece reprezentantul PNL a lipsit

Publicat: 24 09. 2024, 11:08
Actualizat: 24 09. 2024, 11:15

Biroul Electoral Central (BEC) a amânat luni decizia de pronunțare privind legea prin care Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare, pe funcția de senator, fără să-și dea demisia. Deși acțiunea a fost înaintată la BEC de PNL, însuși reprezentantul liberalilor nu a fost prezent în sală, astfel că BEC și-a luat termen până joi, cel târziu să se pronunțe.

Datorită faptului că reprezentantul partidului care a solicitat aceste lămuriri nu a fost prezent, a sugerat și s-a aprobat un termen până la ședința de joi a Biroului Electoral Central, când va fi examinată această solicitare și se va da un răspuns pe baza prevederilor constituționale și a legii care reglementează organizarea alegerilor parlamentare, a declarat președintele AEP, Toni Greblă, într-o intervenție la B1 TV.

Potrivit surselor GÂNDUL, judecătorul Adrian Glugă a cerut documentele pe care PNL a uitat să le transmită, astfel nu doar că reprezentantul PNL a lipsit, însă au lipsit și documentele.

Partidul Național Liberal (PNL) a sesizat, luni, Biroul Electoral Central (BEC) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru a obține o decizie referitoare la amendamentul care ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare.

CITEȘTE ȘI:

PNL pune pe hold proiectul „senatorului” Klaus Iohannis / BEC și AEP trebuie să se pronunțe / Reprezentantul PNL nu a ajuns la ședința BEC

Vicepreședinte PNL: Nu a existat o decizie politică pentru amendamentul care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la parlamentare