BEC Timișoara dă jos PANOUL lui Nicolae Ciucă / „Un ostaș ÎN SLUJBA ȚĂRII” încalcă dispozițiile legale privind desfășurarea campaniei

Publicat: 28 05. 2024, 18:58

Biroul Electoral Central numărul 1 Timișoara a admis plângerea formulată de AUR, în care a sesizat că „Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară în care își face reclamă”.

BEC a admis că amplasarea acestor panouri încalcă dispozițiile legale ce reglementează desfășurarea campaniei electorale și a decis înlăturarea panoului din Timișoara, strada Ovidiu Bala.

Potrivit Hotărârii BEC, afișele cu Nicolae Ciucă „influențează în mod inechitabil procesul de generare a capitalului electoral, chiar dacă nu sunt legate direct de un candidat, un partid sau de un proces electoral specific, iar utilizarea acestui afiș contribuie clar la creșterea notorietății și a capitalului electoral al Partidului Național Liberal, unicul beneficiar al amplasării afișului în cauză”.

BEC a constatat că acest afiș „are caracter electoral, în contextul în care Ciucă este președintele PNL și este afișat în campania electorală a alegerilor locale din 9 iunie”.

BEC Timișoara a dispus, prin hotărârea de marți, înlăturarea afișului reprezentându-l pe Nicolae Ciucă, pe fundal negru, având inscripționat mesajul „Un ostaș ÎN SLUJBA ȚĂRII”, numele Nicolae Ciucă, din Municipiul Timișoara. De asemenea, BEC a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție Timiș pentru a duce la îndeplinire dispozițiile.

CITEȘTE ȘI: