Becali, după condamnarea la închisoare cu suspendare: „Demisionez din PNL, dar Antonescu dă răspunsul final”

Publicat: 11 02. 2013, 15:19
Actualizat: 18 07. 2016, 17:44

Ales deputat pe listele USL, Gigi Becali, a anunțat că va demisiona din PNL, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea persoanelor care i-au furat limuzina. Motivul: să nu-i facă rău lui Crin Antonescu. Dacă acesta însă îi va cere, spune Becali, va rămâne în PNL

„O să demisionez din PNL ca să nu-i fac rău lui Crin Antonescu. Nu mă mai interesează nimic. Dar dacă el crede că nu trebuie să fac asta, poate să-mi spună >. Este o decizie unilaterală, dar dacă Antonescu spune că nu este nevoie, atunci el dă răspunsul final, deci e și o decizie bilaterală, depinde de el. Este o decizie foarte grea pentru că e o bătălie politică”, a declarat Becali, într-o intervenție telefonică la RTV.

Mai mult, el a dat vina pe politică, spunând ca dacă nu se intra în acest domeniu nu pățea nimic.

„Din cauza politicii mi se trag toate lucrurile astea. Mi-a zis și nevasta-mea, dar nu am ascultat-o. Sunt deja obosit de atâta mizerie. Cum să lupți?”, a mai spus Becali.

Întrebat dacă se va întoarce în țară, Becali a spus că nu, pentru că „îi e frică și jenă” și pentru că România nu este „un loc sigur”.

„Nu mă voi întoarce în țară, România nu este un loc sigur. Acasă toată lumea mă iubește, dar nu pot să mă întorc, îmi voi pune familia la adăpost. Țara asta va fi România când va pleca ăla de la Cotroceni. Cum să stai într-o țară unde procurorul face ce vrea? O să vin odată pe săptămână să o văd pe mama, dar pe ascuns, să nu mă vedeți voi”, a adăugat Becali.