Benjamin NETANYAHU, în drum spre SUA:  Israelul va fi cel mai puternic ALIAT al SUA în Orientul Mijlociu, indiferent cine va ajunge la Casa Albă

Publicat: 22 07. 2024, 11:44
Actualizat: 22 07. 2024, 11:45

This browser does not support the video element.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu merge în Statele Unite, „într-un moment în care Israelul luptă pe șapte fronturi și când există o mare incertitudine politică la Washington”, spune acesta, înainte de îmbarcarea în aeronavă.

Netanyahu afirmă că se va întâlni cu președintele Joe Biden, căruia îi va mulțumi pentru sprijinul acordat țării sale.

Plănuiesc să-l văd pe președintele Biden, pe care îl cunosc de peste 40 de ani, aceasta va fi o oportunitate de a-i mulțumi pentru lucrurile pe care le-a făcut pentru Israel în război și în timpul carierei sale lungi și distinse în serviciul public, ca senator, vicepreședinte și ca președinte, spune premierul israelian.

Înainte de a ajunge la Washington, Netanyahu transmite că Israelul va fi cel mai puternic aliat al SUA în Orientul Mijlociu, indiferent cine va ajunge la Casa Albă în noiembrie. Acesta va fi mesajul pentru Congresul american și pentru „prietenii” din ambele părți ale eșichierului politic.

Mă voi adresa pentru a patra oară ambelor camere ale Congresului în calitate de prim-ministru al Israelului. Voi căuta să ancorez sprijinul bipartizan care este atât de important pentru Israel și le voi spune prietenilor mei de ambele părți ale eșichierului politic că, indiferent pe cine alege poporul american ca următorul său președinte, Israelul rămâne aliatul indispensabil și puternic al Americii în Orientul Mijlociu.

În timp ce America se confruntă cu consecințele retragerii lui Biden din cursa prezidențială, președintele americam și premierul Israelului vor discuta chestiuni care nu țin de politica americană, inclusiv eliberarea ostaticilor din Gaza și înfrângerea grupului militant Hamas.

Va fi, de asemenea, o oportunitate de a discuta cu el despre cum să înaintăm, în lunile critice viitoare, cu obiectivele care sunt importante pentru ambele țări. Obținerea eliberării tuturor ostaticilor noștri, înfrângerea Hamas, confruntarea cu actele teroriste ale Iranului și ale împuterniciților săi și asigurarea că toți cetățenii Israelului se întorc în siguranță la casele lor din nord și din sud. În această perioadă de război și incertitudine este important ca dușmanii Israelului să știe că America și Israelul stau împreună astăzi, mâine și întotdeauna.

Kamala Harris, care are sprijinul unor membri de rang înalt ai partidului, ar putea avea o abordare diferită față de Biden în ceea ce privește relațiile cu Netanyahu, dacă va fi aleasă.

Ea pare mai dispusă să îl critice public pe prim-ministrul israelian pentru acțiunile sale din Gaza, potrivit NBC News.

CITEȘTE ȘI: