Berceni Arena, SINGURUL patinoar construit în ultimii 70 de ani. Daniel Băluță: Îi așteptăm la patinoar, cu brațele deschise, pe bucureșteni

Publicat: 04/06/2024, 18:19
Actualizat: 04/06/2024, 18:29

Patinoarul Berceni Arena din Sectorul 4 al Capitalei, singurul patinoar competițional din București construit în ultimii 70 de ani va fi gazda primului meci de hochei disputat în București, după o pauză de mai bine de 12 ani. Este vorba de Supercupa României – 2024, la hochei pe gheață, care se va juca pe 31 august, între CSM Corona Brașov și ACSH Gheorgheni.

Sunt bucuros să constat că între 2020 și 2024, Sectorul 4 a devenit capitala Capitalei și în privința sportului, mai ales în condițiile în care sporturile pe gheață nu au avut acces la infrastructură specifică în ultimii ani. Avem aici, în cartierul Apărătorii Patriei, o oportunitate uriașă de a descoperi campioni, iar acest patinoar – Berceni Arena va fi locul în care copiii din București vor putea să învețe să patineze. Organizat și atent monitorizați de oficialii clubului de hochei pe care îl vom înființa în septembrie. Îi așteptăm la patinoar, cu brațele deschise, pe bucureșteni, pe toți iubitorii sporturilor pe gheață  pentru că, pe lângă sănătate, sportul înseamnă spirit de echipă, înseamnă prietenie, înseamnă bucurie, înseamnă și tristețe, și momente dificile. Dar toate aceste lucruri sunt absolut necesare unei dezvoltări sănătoase, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Prezentă la acest eveniment, Elisabeta Lipă, cvintuplă campioană olimpică la canotaj și actual Președinte al Agenției Naționale pentru Sport s-a declarat încrezătoare că investițiile Sectorului 4 în infrastructura sportivă vor continua.

Eu sper că acești primari care demonstrează că se poate, să fie modele și pentru ceilalți și să nu mai așteptăm 70 de ani ca să finalizăm sau să începem construirea unui alt patinoar! Vă felicit din toată inima că ați reușit să duceți la bun sfârșit un astfel de obiectiv. Sunt ferm convinsă că nu vă veți opri aici.  Întotdeauna începutul este greu, dar atunci când reușești să faci ceva frumos, ceva mult așteptat și de foarte mult timp, la bun sfârșit, înseamnă că știi, înseamnă că ai o echipă performantă, înseamnă că știi care sunt nevoile cu care se confruntă cetățenii Sectorului 4. Așa că, domnule primar, o să vă urmăresc cu atenție, pentru că sunteți un primar foarte activ. Vă doresc din suflet să aveți parte numai de asemenea bucurii și să ne întâlnim la cât mai multe astfel de inaugurări, a declarat Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare a secolului 20.

Berceni Arena, singurul patinoar construit în ultimii 70 de ani

Patinoarul Berceni-Arena este găzduit într-o clădire nou-nouță, ridicată de la zero, cu două niveluri, parter și un etaj, ce va avea în jurul său aproximativ 3.000 de metri pătrați de spații verzi. În interiorul clădirii, sunt amenajate spații de servire în foaier, la parter, dar și la etaj, precum și alte încăperi dedicate serviciilor de garderobă, birourilor, vestiarelor, instalațiilor de gheață, sălii metodice, cabinelor VIP și cabinelor pentru presă.

Una din cele mai surprinzătoare caracteristici ale acestei structuri, ridicate de la zero, va fi dată de diferența temperaturii resimțită la nivelul gheții, comparativ cu cea din tribune. Astfel, în timp ce pe patinoar se va menține o temperatură de aproximativ 5-6 grade, spectatorii din tribune se vor bucura de temperaturi ceva mai blânde, în jurul a 15 grade, similare cu cele de primăvară.

Gheața va fi menținută în stare foarte bună cu ajutorul a două echipamente frigorifice, ce vor păstra o temperatură constantă de -5 grade Celsius. Spectatorii vor asista la competițiile sportive într-o atmosferă plăcută, fără să resimtă frig. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei moderne de climatizare, ce include trei centrale pentru tratarea aerului din sală. În plus, o construcție subterană a fost realizată pentru rezerva de apă, în scopul stingerii unui eventual incendiu.

Costurile noului patinoar olimpic se ridică la 10 milioane de euro, iar lucrările, executate de trei firme contractate de Primăria Sectorului 4 au durat aproximativ 1 an și opt luni.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Preşedintele Serbiei declară că victoria Kamalei Harris ar putea declanşa un al Treilea Război Mondial
A aflat că soția îl înșală, chiar în timpul filmărilor Asia Express: `Vreau să divorțez`
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Unde se termină viața și unde începe moartea. Ce a descoperit un medic care a...
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Se deschide cel mai mare șantier din România. Se caută 22 000 de muncitori care...
Buni de plată, fără armată și cu rusa limbă oficială de stat. Cum arată „planul...
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera...
O mai ții mine pe Catrinel Sandu? Cum arată acum fosta vedetă. A fost înșelată...
Care va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025
Lunetiști, drone și gard de sârmă ghimpată. Măsuri de înaltă securitate în Maricopa, comitatul care...
Programul complet al meciurilor din Liga Campionilor. Care sunt marile favorite la casele de pariuri
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
După câți KM se schimbă plăcuțele de frână. Care sunt primele semne de uzură și...
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
Doliu în România. S-a stins o mare voce a țării: Va rămâne în amintirea tuturor
Femeia care i-a pus capac lui Radu Banciu. E topit după o vedetă TV
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
De ce a amânat Virgil Ianțu să se căsătorească cu mama fiicei sale. După 22...
BANCUL ZILEI. – Bulă, de acum o să înveți 25 de ore pe zi!
O gaură neagră „înfometată” se hrănește de 40 de ori mai rapid decât limita teoretică