Blaga: Câtă vreme USL nu renunță confiscarea statului de drept, nu colaborăm

Publicat: 30 06. 2012, 17:30
Actualizat: 07 07. 2012, 17:47

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, că a fost felicitat telefonic de premierul Victor Ponta, însă a precizat că democrat-liberalii nu vor colabora cu USL câtă vreme această formațiune încearcă să confiște statul.

Blaga a fost întrebat dacă a fost felicitat de premierul Victor Ponta.

„Mi-a dat și un telefon, da”, a răspuns liderul PDL.

În ceea ce privește speranța exprimată de Victor Ponta pentru normalizarea relațiilor putere – opoziție, Blaga a susținut că o colaborare cu USL deocamdată nu este posibilă din cauza atitudinii actualei puteri.

„Atâta timp cât singura grijă a USL este să confiște statul, instituțiile lui, să pună sub semnul întrebării decizii ale instituțiilor statului care nu le convin, ca cea a Curții Constituționale, să inventeze «grăjdeni» de câte ori au nevoie, pe ultimul îl cheamă Pop, fostul ministru al Educației, nu vom putea colabora. În schimb, în Parlament, pe probleme de interes național, de fiecare dată vom colabora”, a explicat Blaga.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat agenției MEDIAFAX că îl felicită pe Vasile Blaga pentru alegerea în funcția de președinte al PDL și că speră ca, împreună, să poată normaliza relația dintre putere și opoziție în sensul civilizării și respectării normelor democratice.

„Îl felicit pe Vasile Blaga pentru alegerea în funcția de președinte PDL și sper ca, de aici înainte, împreună, să putem normaliza relația dintre putere și opoziție în sensul civilizării și respectării normelor democratice. Bineînțeles, vom fi adversari, dar nu cred că trebuie să fim dușmani”, a declarat pentru MEDIAFAX liderul PSD.

Vasile Blaga a fost ales președintele PDL în cadrul Convenției Extraordinare de sâmbătă, cu 1197 de voturi „pentru” și 28 de voturi „împotrivă”.