Boc nu merge să voteze la referendum. „Am alte lucruri mai importante de făcut”

Publicat: 25 07. 2012, 12:51
Actualizat: 13 12. 2013, 01:02

Fostul premier Emil Boc spune că nu va vota la referendum, susținând că nu dorește să ia parte la un demers pe care îl consideră „contrar intereselor țării” și că duminică are alte lucruri mai importante de făcut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Duminică voi fi în municipiul Cluj-Napoca pentru a mă asigura, ca primar, că din punct de vedere administrativ totul este respectat, dar mă voi duce și la Răchițele să îmi vizitez mama și voi trata această zi ca pe una obișnuită de duminică. Eu nu mă duc la vot duminică și consider că am alte lucruri mai importante de făcut. PDL a recomandat membrilor și simpatizanților să nu meargă la vot duminică, lucru pe care am să îl fac și eu. Consider că președintele nu a încălcat Constituția și nu au fost asigurate condițiile de transparență astfel încât să fie evitate furtul și abuzul la acest referendum și nu doresc să iau parte la un asemenea demers contrar intereselor țării”, a declarat Emil Boc, miercuri, într-o conferință de presă.

El a reclamat faptul că Guvernul Ponta nu a aprobat instalarea de camere video de supraveghere în secțiile de votare.

„Adresez doar o întrebare retorică: oare de ce în 2009 s-a decis să se amplaseze camere video în secțiile speciale, iar în 2012 nu s-a aprobat acest lucru? Dacă se dorea evitarea suspiciunilor de fraudă se amplasau camere video. Faptul că nu s-au luat măsurile necesare pentru supravegherea video e un indiciu că frauda este cea care se pregătește și nu altceva”, a a afirmat Boc.

Colegiul Director al PDL a decis, marți, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, marți, că neprezentarea la vot la referendum „poate fi mai valoroasă” decât un vot împotriva demiterii sale, el susținând că prin această atitudine nu este laș, ci acționează pentru interesul național.

Președintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că filiala județeană a partidului va instala camere video la intrarea în toate secțiile de votare din județ pentru supravegherea referendumului. Camerele video vor fi instalate pe cheltuiala membrilor filialei.