Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, întrevedere cu șefa Securității Nucleare și Subsecretar de Stat al Departamentului pentru Energie al SUA

Publicat: 11 09. 2024, 12:44

Bogdan Ivan, Ministrul Digitalizării, a avut o întâlnire cu Jill Hruby, șefa Securității Nucleare și Subsecretar de Stat al Departamentului pentru Energie al SUA. În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte esențiale privind tehnologiile emergente, precum inteligența artificială și calculul cuantic, dar și impactul acestora asupra resurselor energetice.

„Tehnologiile emergente – inteligența artificială, calculul cuantic – produc și vor continua să genereze beneficii consistente în toate aspectele vieții moderne, însă procesarea cea mai rapidă a datelor necesită resurse considerabile de energie”, a transmis ministrul Digitalizării.

Bogdan Ivan a subliniat că România se află în avangarda soluțiilor energetice inovatoare, care sunt esențiale pentru ca România să devină un hub regional în domeniul tehnologiilor emergente, IT și telecomunicații.

România este în avangarda soluțiilor energetice inovative care vor sigura energia pentru ca țara noastră să devină un hub regional în tehnologii emergente, IT și telecomunicații.

Social-democratul a evidențiat că, prin colaborarea strânsă cu partenerii americani, România își întărește poziția și influența în întreaga regiune, consolidându-se ca un actor important pe scena globală a tehnologiilor avansate.

Împreună cu partenerii noștri americani, devenim mai puternici și influenți în întreaga regiune, a conchis ministrul.

CITIȚI ȘI:

OUG care majorează pragul de impozitare a pensiilor militare amână ședința de guvern / Marcel Ciolacu așteaptă avizul CES

Obiectivul României: Aderarea completă la Spațiul SCHENGEN până la finalul anului / Victor Negrescu: Avem argumente care ne susțin poziția