Prima pagină » Știri politice » Sebastian Burduja recunoaște că a participat la referendumul pentru familia TRADIȚIONALĂ: Am exprimat o opţiune. Vin dintr-o familie de preoţi

Sebastian Burduja recunoaște că a participat la referendumul pentru familia TRADIȚIONALĂ: Am exprimat o opţiune. Vin dintr-o familie de preoţi

Sebastian Burduja recunoaște că a participat la referendumul pentru familia TRADIȚIONALĂ: Am exprimat o opţiune. Vin dintr-o familie de preoţi
Sebastian Burduja - Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, sâmbătă, că a participat la referendumul pentru familia tradiţională şi a afirmat că şi-a exprimat o opţiune. El a mai spus că vine dintr-o familie de preoți și că a avut 14 preoți în familie și că bunicul lui a fost preot.

Burduja a recunoscut că îi respectă pe toţi românii care au avut altă opţiune şi consideră că este un lucru corect ca pe toate aceste chestiuni sensibile să fie întrebaţi cetăţenii ce îşi doresc.

Sebastian Burduja a fost întrebat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, cum priveşte discuţia despre căsătoria persoanelor de acelaşi sex.

„Căsătoria din perspectivă religioasă, deci cununia religioasă, este treaba Bisericii. Aşa consider că e normal şi suntem un stat laic. Nu se amestecă Biserica în treburile statului şi nici statul în treburile Bisericii. Deci cred că sigur este important să păstrăm această distincţie între cele două lucruri…”, a afirmat Sebastian Burduja, citat de News.ro.

„Vin dintr-o familie de preoţi, am avut 14 preoţi în familie, bunicul meu a fost preot”

„Din păcate, mi-l amintesc pe bunicul meu, care a fost preot aproape 60 de ani, undeva în Piatra Neamţ, Bacău, şi absolut niciodată nu renunţa la reverendă, dar în acelaşi timp nu se pronunţa pe treburile publice. Ţinea foarte mult la aspectele astea şi cred că e important. Sigur, am avut un referendum în România, referendumul pentru familie, cum s-a definit el. El a vizat, cred că articolul 48 din Constituţie şi a definit, a adăugat o definiţie pentru familie, respectiv între un bărbat şi o femeie. Dar nu a afectat articolul 26, cel care garantează practic viaţa privată şi faptul că statul nu intervine în viaţa privată a românilor. Şi ăsta e un lucru important. Pe toate subiectele astea, sigur că ele sunt importante mai ales pentru un anumit public, dar România are acum o agendă încărcată de conflictul din Ucraina, conflictul din Orientul Mijlociu, sectorul energetic şi multe altele. Cred că mai degrabă trebuie să găsim acele elemente care ne adună şi la nivel politic, şi la nivel social şi nu cele care ne dezbină”, a mai spus sursa citată, în emsiunea televizată.

Întrebat dacă a fost la referendumul pentru familia tradiţională, Burduja a răspuns: „Am fost la acel referendum. Mi-am exprimat o opţiune. Îi respect pe toţi românii care au avut o altă opţiune şi cred că este un lucru corect ca pe toate aceste chestiuni sensibile să întrebăm românii ce îşi doresc, cum văd acest stat, cum percep diversele articole din Constituţie. Iată, v-am dat cele două exemple, 26 cu 48. În 26 statul spune clar că nu interferează cu viaţa privată şi cu alegerile fiecărui cetăţean. În 48 pe versiunea din referendum s-a optat pentru o definire mai clară…”, a adăugat Sebastian Burduja.

„Şi eu am valorile mele, vin dintr-o familie de preoţi, am avut 14 preoţi în familie, bunicul meu a fost preot, la un moment dat visul lui era să-i urmez calea. Sunt un om credincios, ţin toate posturile – nu cred că că am mai spus lucrul ăsta – dar sunt valorile mele personale la care ţin şi nu doresc să le impun altcuiva. Cred că e important ca fiecare român să-şi definească propriul set de valori”, a adăugat Burduja.

 

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și