ByteDance refuză să vândă aplicația TikTok și dă în judecată guvernul SUA
În aprilie, Congresul a votat pentru un proiect de lege care solicită companiei chineze ByteDance să vândă aplicația TikTok.
În caz contrar, compania se va confrunta cu „consecințe”.
ByteDance are termen până pe 19 ianuarie 2025 să vândă aplicația TikTok
Dacă compania nu se conformează, aplicația TikTok va fi interzisă pe teritoriul Statelor Unite. Interdicția i-ar putea aduce companiei pagube imense. Va rămâne fără 170 milioane de utilizatori nord-americani.
Măsura ar putea constitui un precedent. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declara că nu este exclus ca „aplicația să fie interzisă și în Uniunea Europeană”.
Interzicerea accesului europenilor la aplicație ar însemna încă 142 milioane de utilizatori pierduți pentru compania ByteDance.
ByteDance dă guvernul SUA în judecată
Marți, 7 mai, compania chineză a dat guvernul SUA în judecată. Reprezentanții companiei susțin că proiectul de lege semnat de Joe Biden luna trecută încalcă drepturile de liberă exprimare a 170 milioane de utilizatori din SUA. Ei au afirmat că administrația lui Joe Biden încalcă Primul Amendament din Constituția SUA, transmite CNN.
Curtea de Apel din Districtul Columbia se va preocupa de caz. Dacă compania nu reușește și nu vinde aplicația, americanii nu vor mai avea acces la aplicația TikTok din 19 ianuarie 2025.
Congresul acuză compania că are legături cu regimul comunist din Republica Populară Chineză. Congresmenii republicani și democrați susțin că datele personale ale utilizatorilor americani ajung pe mâna serviciilor și instituțiilor guvernamentale chineze de spionaj. Compania ByteDance și guvernul chinez au negat acuzațiile.
Citește și: The Hill: Se îndreaptă Statele Unite spre INTERZICEREA Tiktok? China avertizează asupra impactului