Când convoacă Iohannis CSAT pentru sistemul PATRIOT: „Să nu ne imaginăm că vorbim aici de o remorcă cu trei aparate”

Publicat: 22 05. 2024, 14:11
Actualizat: 22 05. 2024, 14:11

This browser does not support the video element.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va convoca CSAT pe subiectul trimiterii unui sistem de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina „imediat după ce experții clarifică chestiunile”. Iohannis a precizat că dacă „se cedează ceva, trebuie România să primească altceva”.

Președintele a mai spus că subiectul nu este atât de simplu, să nu ne imaginăm că vorbim aici de o remorcă cu trei aparate”,

Imediat după ce experții clarifică chestiunile. Nu este simplu, să nu ne imaginăm că vorbim aici de o remorcă cu trei aparate… Este foarte complicat. Sunt contracte care s-au făcut între furnizor și beneficiar, sunt instalații foarte sofisticate și aceste lucruri trebuie foarte bine clarificate, nemaivorbind de faptul că eu nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare anti-rachetă și fără apărare anti-aeriană. Despre asta vorbim. Deci în măsura în care în final se cedează ceva, trebuie România să primească altceva”, spune Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că nu există un orizont de timp în ceea ce privește convocarea CSAT. „Aceste discuții sunt purtate de cei din MApN și durează un timp”, a precizat el.

Întrebat ce a discutat marți cu președintele Ucrainei despre acest subiect, Klaus Ioahnnis a răspuns că Zelenski așteaptă „cu interes decizia României”.

 

CITEȘTE ȘI: