Când vor merge românii să-și voteze parlamentarii. Datele luate în calcul de guvern

Publicat: 22 08. 2016, 18:59
Actualizat: 26 03. 2019, 01:12

„Guvernul a propus două variante pentru organizarea alegerilor parlamentare, 4 și 11 decembrie, cu accent pe 11 decembrie, deoarece pe 4 este prea devreme față de 1 Decembrie, de zilele libere. S-au purtat și se poartă în continuare negocieri cu reprezentanții partidelor politice”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Potrivit surselor citate, Executivul intenționează să emită cât mai repede Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare, deoarece proiectul de ordonanță de urgență pentru suplimentarea numărului secțiilor de votare pentru românii din străinătate conține termene exprese care se raportează la data alegerilor.

„Pot fi organizate, cu acordul autorităților din țara respectivă, secții de votare și în alte localități decât cele în care își au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare. Ministerul Afacerilor Externe propune Autorității Electorale Permanente înființarea acestor secții în termen de 15 zile de la anunțarea datei alegerilor”, se arată în proiectul de OUG, supus dezbaterii publice.