Candidații USL din Constanța și-au înregistrat candidaturile la Biroul Electoral Județean

Publicat: 29 10. 2012, 17:14
Actualizat: 28 09. 2018, 13:08
USL Constanța a înregistrat, luni, la Biroul Electoral Județean candidaturile pentru alegerile parlamentare, 12 din cei 14 candidați fiind prezenți la eveniment, alături de prim-vicepreședintele PSD Constanța, Nicușor Constantinescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

USL Constanța a înregistrat, luni, la Biroul Electoral Județean candidaturile pentru alegerile parlamentare, 12 din cei 14 candidați fiind prezenți la eveniment, alături de prim-vicepreședintele PSD Constanța, Nicușor Constantinescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.Astfel, cei 14 candidați ai USL din județul Constanța sunt la Senat: ministrul Puiu Hașotti – Colegiul 1, senatorul Nicolae Moga – Colegiul 2, senatorul Alexandru Mazăre – Colegiul 3, senatorul Mircea Banias – Colegiul 4, iar la Camera Deputaților: deputatul Gheorghe Dragomir – Colegiul 1, deputatul Mihai Lupu – Colegiul 2, deputatul Cristina Dumitrache – Colegiul 3, consilierul județean Radu Babuș – Colegiul 4, președintele organizației municipale a PNL Constanța, Victor Manea – Colegiul 5, deputatul Eduard Martin – Colegiul 6, consilierul județean Mircea Titus Dobre – Colegiul 7, deputatul Manuela Mitrea – Colegiul 8, consilierul premierului pe probleme de mediu, Remus Cernea – Colegiul 9, deputatul Mădălin Voicu – Colegiul 10.

Dintre cei 14 candidați ai USL, 12 au fost prezenți la Biroul Electoral Județean, singurii absenți fiind ministrul Puiu Hașotti și senatorul Nicolae Moga.

Candidații au fost însoțiți de prim-vicepreședintele PSD Constanța, Nicușor Constantinescu, care luni împlinește 46 de ani. Toți candidații l-au felicitat, iar el le-a oferit după încheierea ceremoniei o cupă de șampanie în cabinetul său de președinte al Consiliului Județean.

Constantinescu nu a vrut să dea pronosticuri legate de rezultatul alegerilor parlamentare în județul Constanța, dar a spus că și-ar dori să se înregistreze scorul de la alegerile locale când USL a obținut în județ peste 60 la sută din voturi.

Pentru prima oară candidat în județul Constanța, Mădălin Voicu a spus că a fost la un pas să renunțe la un nou mandat de parlamentar, dar a fost convins de Radu Mazăre și de Nicușor Constantinescu să candideze aici.

„Inițial nu am vrut să mai candidez deloc, dar pentru că domnul Constantinescu și domnul Mazăre fiindu-mi prieteni mi-au explicat că este nevoie de mine aici am făcut în așa fel încât să pot fi util și sper să reușesc”, a explicat Mădălin Voicu.

Întrebat dacă are emoții în privința vreunui contracandidat, Voicu a negat acest lucru: „Nu am emoții, pe scenă am emoții, dar încerc să fiu la curent cu toți contracandidații, cu toți adversarii. Cred că lucrurile vor fi în funcție de cât de corect și cât de bine ne comportăm”.

De asemenea, senatorul Alexandru Mazăre consideră că bătălia electorală nu este câștigată dinainte și că trebuie luptat pentru fiecare vot pentru a fi sigur de reușită.

„Sunt convins că prezentăm o echipă solidă, o echipă puternică individual, fiecare membru al echipei este de valoare plus că este susținut de USL poate cea performantă construcție politică din România post-decembristă. Avem o echipă formidabilă aici la Conastanța, avem șanse să câștigăm toate mandatele din județul Constanța. Dar nu va fi o campanie ușoară, nu e nimic câștigat dinainte, va trebui să luptăm pentru fiecare vot ca să obținem încrederea fiecărui cetățean, fiecare vot este important în această luptă și sunt convins că vom avea succes”, a afirmat Alexandru Mazăre.

Totodată, Remus Cernea a spus că se bucură să candideze într-un județ cum este Constanța în care diferite etnii conviețuiesc pașnic și speră să colaboreze cu autoritățile locale pentru „înverzirea” politicilor publice.

„Încerc să fac politică pentru a aduce o schimbare în ceea ce privește abordarea lucrărilor, mentalitatea generală din România. Mă bucur că am ocazia de a candida în acest județ pentru că el este un exemplu de județ în care etnii diferite conviețuiesc pașnic, oameni care colaborează pe toate planurile. Mă bucur să trăiesc într-o societate în care oameni cu mentalități diferite, cu naționalități, etnii diferite au posibilitatea să conviețuiască și să colaboreze pentru un bine comun, iar eu sunt dispus să colaborez cu auoritățile locale pentru înverzirea politicilor publice din oraș și județ”, a menționat Remus Cernea.

Alegerile parlamentare vor avea loc în 9 decembrie.