Candidatul PNR, Sebastian POPESCU, acuză CCR de „mega-măgărie” și „ilegalitate grosolană”

Publicat: 28 11. 2024, 17:09
Actualizat: 28 11. 2024, 17:11

Curtea Constituțională a României a respins, joi, cererea de anulare a alegerilor din 24 noiembrie 2024 pe motiv de tardivitate, depusă de candidatul Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu.

Aceeași cerere a fost depusă și de către candidatul Partidului Național Conservator Român, Cristian Terheș, însă aceasta a fost aprobată de către CCR.

Într-un filmuleț postat pe pagina sa, Popescu consideră că decizia CCR este o  „mega-măgărie” și o „ilegalitate grosolană” și că judecătorii „mint ordinar” când spun că solicitarea a fost depusă târziu. 

Cererea de anulare a rezultatului primului tur al alegerilor prezidențiale, depusă la Curtea Constituțională de candidatul PNR, Sebastian Popescu, a fost respinsă, joi, de judecătorii CCR. Lucru care l-a determinat pe candidatul la prezidențiale PNR  să reacționeze, printr-un film de peste patru minute, în care explică cum stau lucrurile, în urma acuzelor de blat care i s-au adus de către unii dintre alegători.

Constat că cei nouă judecători, în unanimitate, au inventat un pretext pentru a refuza să se pronunțe pe fondul cererii mele. Sunteți de cea mai joasă speță, stimați onorabili nejudecători, mințiți ordinar! Am dovada că eu am depus în termenul legal de cel mult 3 zile, așa cum prevede articolul 52, alineatul 2 din Legea 370 per 2004, adică ieri de dimineață, la ora 9:31 pe email, pe email-ul Curții Constituționale. Ori nu știți să numărați până la trei ori sunteți extrem de ticăloși. Termenul de decădere era mâine, a declarat acesta.

Conform legii electorale, „cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în Consiliul Minorităţilor Naţionale şi de candidaţii care au participat la alegeri, în termen de cel mult 3 zile de la închiderea votării; cererea trebuie motivată şi însoţită de dovezile pe care se întemeiază”. Lucru care se regăsește și Hotărârea Nr. 1061 din 28 august 2024 în anexa la Hotărârea nr. 1.061 din 28 august 2024 privind Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României.

În şedinţa de joi, Curtea Constituţională a decis să solicite reverificarea şi renumărarea tuturor buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate şi pe cele nule la alegerile prezidenţiale.

De asemenea, candidatul Cristian Terheș a acuzat fraudarea alegerilor și, în urma cererii acestuia, CCR a dispus renumărarea tuturor buletinelor de vot de către BEC.

CITEȘTE ȘI:

Decizie istorică | CCR a cerut RENUMĂRAREA voturilor de la prezidențiale / Ședința privind contestația turului 1, reluată vineri

CONTESTAȚII la CCR privind rezultatul alegerilor prezidențiale. Doi candidați cer anularea scrutinului