Care este candidatul preferat al lui Victor Ponta în alegerile din SUA

Publicat: 04 10. 2012, 10:24
Actualizat: 30 03. 2019, 00:49

Premierul Victor Ponta a declarat că are un candidat preferat la alegerile prezidențiale din Statele Unite, arătând că întotodeauna a fost de partea candidaților democrați.

Președintele american Barack Obama, susținut de democrați, și adversarul său republican Mitt Romney se înfruntă miercuri seara în prima dintre cele trei dezbateri prezidențiale.

Întrebat la Realitatea TV dacă are un preferat pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite, premierul a spus că întotdeauna a preferat candidații democrați.

„Da, sigur, întotdeauna am preferat candidații democrați. Este greu să spui stânga, dar întotdeauna am ținut cu candidații democrați, dar acum, că va câștiga domnul Romney, sper să nu fie…”, a spus Ponta, adăugând că la alegerile din Franța a făcut afirmații hazardate în favoarea lui Hollande, dar a avut norocul ca acesta să câștige.

„Nu cred însă că este ceva de ascuns, faptul că…da, țin cu democrații. Și în Anglia țin cu laburiștii, chiar dacă acum sunt conservatorii la putere”, a conchis Ponta.