Care sunt obiectivele Partidului Mișcarea Populară

Care sunt obiectivele Partidului Mișcarea Populară
Publicat: 26/05/2013, 15:16
Actualizat: 29/03/2019, 06:01

Fundația Mișcarea Populară anunță obiectivele partidului pe care îl va înființa, între care Parlament unicameral cu maximum 300 de aleși, vot prin corespondență pentru toți alegătorii, fiscalitate redusă, ajutoare sociale contra muncă în folosul comunității, comasarea județelor și comunelor mici.

Conform unui comunicat al funcației remis duminică agenției Mediafax, în urma consultărilor publice avute cu aderenții Fundației Mișcarea Populară, au fost stabilite principalele obiective pe care la va susține Partidul Mișcarea Populară.

Este vorba despre: consolidarea parcursului de integrare europeană și euroatlantică; fixarea prin Constituție a numărului de parlamentari la maximum 300 și a unei singure Camere; limitarea prin Constituție a deficitului bugetar la 3% din PIB și a unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB; minim 10% din Bugetul de stat alocat anual pentru investiții.

De asemenea, Partidul Mișcarea Populară va milita pentru introducerea votului prin corespondență pentru toți alegătorii.

Noua formațiune politică va mai urmări: deduceri de taxe pentru angajarea tinerilor și pentru tinerii sub 35 de ani care încep prima afacere; reducerea impozitelor și nivelului contribuțiilor sociale și stabilirea unor raporturi între salarii și pensii care să stimuleze munca; debirocratizarea și depolitizarea administrației publice, sistemului de educație și de sănătate și regiilor autonome și titularizarea angajaților din sistemul public strict pe bază de merit, prin concursuri corecte, scoase de sub controlul politicului; reducerea drastică a fraudelor și erorilor din sistemul de plată a taxelor și impozitelor, dar și de distribuire a pensiilor, ajutorului de șomaj și altor drepturi sociale prin informatizarea și integrarea tuturor acestor sisteme.

Partidul Mișcarea Populară va avea ca obiectiv și condiționarea acordării ajutoarelor sociale în cazul celor apți de muncă de prestarea unor zile de muncă în folosul comunității.

Încurajarea producției interne de alimente și facilitarea accesului direct al micilor producători la consumatorii din marile orașe, crearea unui sistem de centre de colectare și depozitare a produselor agricole, în special legume și fructe, precum și modernizarea mediului rural printr-un program prioritar de facilitare a accesului la apă curentă, canalizare, gaze naturale, energie electrică sunt alte obiective pe care le avea viitorul partid.

Formațiunea își va mai propune regionalizarea, descentralizarea și eficientizarea sistemului administrației publice prin comasarea județelor și comunelor mici, nesustenabile economic.

„România trebuie să ajungă în timp la maxim 1000 de primării”, susține sursa citată.

Celelalte obiective fixate pentru Partidul Mișcarea Populară sunt: privatizare sau management privat pentru toate proprietățile statului care nu au importanță strategică; creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene prin constituirea unei singure entități guvernamentale care să gestioneze direct toate programele operaționale în perioada bugetară 2014-2020.

„Facem precizarea că aceste obiective vor fi parte a programului politic pe care Partidul Mișcarea Populară îl va adopta în urma Congresului de constituire.
Criteriile de selecție ale Fundatiei: competență, integritate, compatibilitate cu valorile Fundației și disponibilitate pentru voluntariat, vor fi integrate în statutul Partidului. Liderii, și ulterior candidații Partidului Mișcarea Populară, se vor stabili numai pe baza criteriilor Fundației și prin proceduri democratice, cu avizul Comisiilor de Resurse Umane de la nivel național și județean, și apoi prin competiție internă. Fundația va constitui sursa de idei și de oameni pentru Partid, dar va și monitoriza respectarea valorilor și programului”, se mai arată în comunicat.

Fundația „Mișcarea Populară” a anunțat sâmbătă începerea formalităților legale pentru înființarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul „Mișcarea Populară”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
UE a dat ordin. Devine interzis inclusiv în România din ianuarie 2025. Cetățenii vor fi...
Decizie pentru toți angajații din România. Guvernul a publicat deja procedura
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar