Cât de “COOL” era Marcel Ciolacu în tinerețe / Reportaj Recorder: „Mergeam la Casa Tineretului la rockăreală. Și era în majoritatea timpului acolo”

Publicat: 19 06. 2024, 22:10
Actualizat: 19 06. 2024, 22:19
Sursa foto Recorder

Un reportaj publicat, miercuri, de Recorder, dezvăluie o latură mai puțin cunoscută a premierului Marcel Ciolacu. Când avea 21 de ani, actualul șef al Guvernului era pasionat de muzică și mergea des la “rockăreală”.

Reportajul Recorder punctează că Marcel Ciolacu și-a luat examenul de bacalaureat în sesiunea din 1986, iar, pentru că nu a intrat din prima încercare la facultate, a mers în armată, la Otopeni. La întoarcere, și-a cultivat pasiunea pentru muzică, la un club din Buzău.

Puțini și-l pot închipui pe premierul Marcel Ciolacu rocker, scuturându-și pletele pe ritmuri heavy metal. Cu toate acestea, chiar a existat un astfel de episod în viața sa.

Noi mergeam la Casa Tineretului, la Tehnic Club, cum se numea, la rockăreală. Și era în majoritatea timpului acolo, povestește Lionel Zosmer, cu care Marcel Ciolacu se va intersecta, mai târziu, în Clubul Revoluționarilor și în primii ani de politică locală, scrie Recorder.

De altfel, Marcel Ciolacu era un băiat la locul lui și-n liceu, povestește una dintre fostele lui profesoare, inginera Aurora Hoștiuc, care i-a predat Tehnologie, timp de doi ani.

Venea la ore, își vedea de treabă. Acum, că n-o fi fost de 10, o fi fost de 7 sau de 6, de 5 la teză… nu-mi mai aduc aminte notele. Dar în mod sigur a luat bacul, își amintește aceasta.

De Marcel Ciolacu își amintește și Lucia Popa, o fostă vânzătoare, care avea o tarabă în apropierea magazinului familiei premierului.

Vindeau produse alimentare, mezeluri și carne, mai ales. Și de sărbători aduceau pește, că se căuta. Dar aveau vânzătoare, nu vindeau ei. Era magazin cu de toate, nu covrigărie, cum s-a spus, explică Lucia Popa, fostă vânzătoare.

CITEȘTE ȘI:

Ciolacu și Söder fac schimb de tricouri / Ciolacu: ”Ne vedem în FINALĂ!” / Söder: ”Dacă veți juca împotriva Germaniei, nu vă mai urez succes”

Ciolacu îl invită pe premierul bavarez la Castelul lui DRACULA, într-o noapte cu lună NORMALĂ / Söder: Cred că e suficient dacă mâncăm MICI înainte