„Gestul procurorului Adina Florea de a se retrage din procedura de numire în fruntea Secției Speciale (după ce șefa CSM Lia Savonea nu a reușit să obțină cvorum pe această decizie) arată, încă o dată, că alegerile – europarlamentare sau prezidențiale sau de orice tip – au un impact direct în Justiție. Nu discut aici persoanele, ci principiile. Iar principiul separării puterilor în stat și independența Justiției par să rămână o glumă amară pe mai departe în România. Președintele Iohannis conduce astăzi Guvernul cu mână de fier, iar toate deciziile importante, inclusiv legate de sistemul judiciar, trec mai întâi pe la Cotroceni. Sunt sărite proceduri constituționale și se arată în -sistem- pisica pe baza scorului -de împărat-, vorba lui Ion Cristoiu, obținut de Iohannis”, a transmis Cătălin Ivan, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
Fostul candidat la alegerile prezidențiale a adăugat că reforma PNL se bazează pe rocada clasică „pleacă ai voștri, vin ai noștri”, iar sistemul judiciar pare să se alinieze la noua reformă.
„ Reforma statului de rit PNL începe cu o rocadă clasică – -pleacă ai voștri, vin ai noștri-! Mai grav este că și sistemul judiciar, la vârful său, pare să se alinieze la noua orânduire, iar cei până mai ieri vocali care se simțeau protejați de PSD, astăzi au intrat în silenzio stampa și așteaptă să vadă mișcările noilor jupâni. Cu o asemenea mentalitate care, din păcate, vine inclusiv de la o parte a corpului magistraților, nu vom ajunge nicăieri. Legătura ombilicală creată între mai-marii politici ai zilei și judecătorii sau procurorii care își doresc funcții de conducere, cu împărțiri pe tabere și sfere de influență, nu ajută în nici un fel cetățeanul, ci viciază profund normele democratice. Condamnări date pe repede după ce un inculpat pierde alegerile și proceduri suspendate pentru că s-a schimbat Guvernul nu se pot întâmpla într-o țară pretins europeană”, a completat Ivan.
În încheiere, el a afirmat că România de azi e doar „a celor foarte puțini conectați la rețele de influență”.
„Suntem într-o logică perversă – cea în care mai-marii zilei obțin adeseori protecție temporară din partea sistemului judiciar în schimbul unor funcții sau modificări legislative, pentru ca mai apoi același sistem să-i -îngroape- în dosare atunci când nu mai sunt folositori. Nu așa ne vom însănătoși, nu prin repetarea acestor cicluri de putere ne vom recăpăta încrederea în Justiție! Nu sunt doar sceptic, sunt convins că reforma statului nu poate fi făcută cu actuala clasă politică! Fără politicieni care să pună țara mai presus de propriul interes și fără oameni ajunși în funcții politice din afara actualului -câmp tactic politic- nu se va schimba nimic fundamental din felul în care este condusă România.-Justiție pentru toți- va exista atunci când vom avea -România pentru toți-. Azi România e doar a celor foarte puțini, conectați la rețele de influență”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.