Cătălin Ivan și-a depus la BEC candidatura pentru prezidențiale. A strâns peste 230.000 de semnături / Atac la Iohannis: O fi fost atomic în vacanță. La Cotroceni mi s-a părut doar infatuat
This browser does not support the video element.
„Am reușit să strângem cele 200.000 de semnături plus o marjă de încă 35.119 semnături. Deci 235.119 este numărul exact al semnăturilor pe care le depunem astăzi.Am primit oferte de la alte partide să mă ajute cu semnăturile, partide mici care nu aveau candidat sau care aveau candidat fără șanse, dar am preferat să mergem pe structura ADN ului. De mai bine de un an de zile ne chinuim să crăm organizații județele. În acest moment avem 35 de organizații județene funcționale, fiecare a avut de făcut un anumit număr de semnături. Noi așa le-am strând. Le-am verificat de două ori. De acum să vedem ce spune și BEC”, a spus Cătălin Ivan, în fața Biroului Electoral Central.
Prezidențiabilul Partidului Alternativa pentru Demnitate Națională a adăugat că numărul minim de 200.000 de semnături impus de lege pentru a te putea înscrie în cursa pentru Cotroceni este mare, iar dezbaterea e viciată de faptul că mulți candidați nu reușesc să strângă numărul de semnături.
„Din păcate eu cred că România avea nevoie astăzi mai mult ca oricând de o dezbatere mult mai profundă despre situația reală a României. Poate ar trebui să bedem mai multe proiecte. Faptul că această dezbatere e viciată de faptul că mulți candidați nu au reușit să strângă semnăturile e o pierdere mare pentru noi toți. Mi-aș fi dorit să fie cât mai mulți. Eu cred că numărul acesta de 200.000 de semnături este excesiv”, a adăugat Ivan.
Mai mulți independenți sunt așteptați, duminică, la BEC, pentru a-și depune candidatura.
Tot duminică, la ora 18:00, la Biroul Electoral Central este așteptată și Ramona Bruynseels pentru a-și depune candidatura la prezidențiale.
Alexandru Cumpănașu va ajunge la sediul BEC, duminică, în jurul orei 22:00, pentru a depune semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa pentru Cotroceni.
Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.
Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.
Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 și 24 noiembrie.
Cătălin Ivan: Klaus Iohannis o fi fost atomic în vacanță. La Cotroceni mi s-a părut doar infatuat
Cătălin Ivan a afirmat, duminică, după ce Klaus Iohannis s-a catalogat ca fiind „un pompier atomic”, că poate șeful statului a fost atomic în vacanțe, însă la Cotroceni a părut doar „infatuat”.
„O fi fost atomic în vacanță, dar în conferințele de presă, în pauzele dintre vacanțe când mai venea pe la Cotroceni nu mi s-a părut deloc atomic. Mi s-a părut doar infatuat”, a spus Cătălin Ivan, întrebat ce părere are despre afirmațiile făcute de Klaus Iohannis.
Prezidențiabilul Partidului Alternativa pentru Demnitate Națională a adăugat că ar fi o pierdere pentru România dacă în turul doi ar ajunge Viorica Dăncilă, Dan Barna sau Klaus Iohannis, susținând că nici măcar partidele lor nu i-ar vota, însă nu au de ales.
„Mă uit la primii trei în sondajele care apar în ultimul timp. Ar fi foarte trist pentru România, ar fi o pierdere pentru noi toți ca oricare dintre cei doi să ajungă în turul doi. Eu cred că românii nu sunt încântați de acele candidaturi. Știu mulți PSD-iști care nu ar vota-o pe Viorica Dăncilă, știu liberali care nu l-ar vota pe Klaus Iohannis, dar strâng din dinți și dau un vot că e susținut de PNL, iar în USR vedeți ce se întâmplă. Eu cred că e o șansă mare, e păcat că nu intră mai mulți în această cursă și nu avem o dezbatere mai profundă pe subiecte importante pentru români”, a adăugat Ivan.
Întrebat pe cine ar vota în turul doi dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, Cătălin Ivan a răspuns: „Doamne ferește, niciunul. Sunt două pesonaje politice foarte cunoscute care sunt în funcție și care au arătat ce pot. Dacă votăm ce am mai votat vom ale altora, de afară, nu pe ale noastre”.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că e „un fel de pompier atomic care a prevenit să se prăbușească România”.
Reacția șefului statului a venit în contextul în care liderul USR Dan Barna l-a criticat, vineri, spunând despre acesta că a fost „un pompier pentru momentele când casa a luat foc și se prăbușea”. Liderul USR a mai spus că dacă președintele Iohannis ar fi fost un „gospodar mai atent și diligent”, nu se ajungea în astfel de situații.