Cătălin PREDOIU, despre derularea procesului electoral: PROBLEMELE de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități

Publicat: 11 06. 2024, 14:02
Actualizat: 11 06. 2024, 14:18
Sursa FOTO: Facebook

„Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități”, precizează ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Afirmația vine în contextul informațiilor vehiculate public privind derularea procesului electoral.

Ministrul de Interne transmite că instituția pe care o conduce, prin structurile sale, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc., sigilate, în care sunt depozitate buletinele de vot de către cei care au atribuții legale în acest sens.

De asemenea, structurile MAI au obligația de a asigura protecția buletinelor de vot pe timpul transportului acestora, dar, acest transport NU se realizează cu mijloacele MAI, potrivit legii.

Angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot, să numere voturi sau saci, sau să inventarieze materialele electorale, transmite ministrul Predoiu.

Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea, se arată într-o informare a ministerului.

Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora.

CITEȘTE ȘI:

George Tuță, REACȚIE despre posibile fraude la Sectorul 1: „Nu există suspiciuni, NU poate fi posibilă frauda niciun milimetru”