Cătălin Predoiu, despre testarea șoferilor: ,,Domeniul medical nu intră în sfera de competența a Ministerului de Interne”

Publicat: 11 07. 2024, 15:00

This browser does not support the video element.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat după ședința de Guvern că atribuțiile polițiștilor sunt limitate și că agenții în trafic aplică legea. Cât despre testarea șoferilor în centrele IML și modul de organizare, dar și lista de substanțe, acestea de natură medicală. 

Orice chestiune care ține de domeniu medical trebuie să-și găsească răspunsul din partea celor care se ocupă de domeniu medical. Nu este treaba polițistului, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne a mai declarat că ,,Există această obligație legală de elaborare a unei legi care să întocmească o listă a substanțelor interzise. Această lege n-o stabilește polițistul agent rutier în trafic și în niciun caz nu ține de specializarea siguranțe rutiere, ci de domeniu medical. După cum știți, legile le face Parlament. Ministerul Afacerilor Interne are inițiativă legislativă pe domeniul său de activitate, care înseamnă siguranță rutieră, nu domeniu medical, dar ați siguranță rutieră, între altele.”

Vicepremierul Cătălin Predoiu a insistat că atribuțiile în testarea șoferilor sunt împărțite între instituții și angajați care țin atât de ministerul de Interne, cât și ministerul Sănătății.

Ministerul Afacerilor Interne, prin armele sale, aplică legile în vigoare. Repet, domeniu medical nu intră în sfera de competență a Ministerului Afacerilor Interne, a mai spus Predoiu.